Snoep uit de vriezer, te lekker!

Probeer eens dit snoep uit de vriezer van Alja. Het zijn bevroren pitloze druiven, met een coating van kokoscrèmepoeder en poedersuiker.  Lees hier hoe je ze maakt! #dutchbento

Jaaaa! Het is zomer! Spelen met eten blijft leuk, ook in de zomervakantie. Probeer eens deze verkoelende snack uit, die ik laatst bedacht heb.

Het zijn bevroren pitloze druiven, met een coating van kokoscrèmepoeder en een beetje poedersuiker. Ze zijn hier favoriet! Ons kind jat nu bevroren druiven uit de vriezer, in plaats van snoep uit de la. Dat zegt genoeg.

 

bento snoep uit de vriezer

Wat heb je nodig voor dit snoep uit de vriezer

  • pitloze druiven
  • kokoscremepoeder; ziet er uit als poedersuiker dus geen gemalen kokos, verkrijgbaar in de toko
  • poedersuiker

Verwijder de steeltjes van de druiven en spoel ze af. Meng op een bordje kokoscrèmepoeder met een beetje poedersuiker. Rol de natte, uitgelekte druiven door het poeder, leg ze op een bordje en zet ze in de vriezer.

Voilá!

Tip: voor kleine kinderen (tot ongeveer 6 jaar) adviseren we de druiven in de lengte te halveren of zelfs in kwarten te snijden. Dit i.v.m. verslikkingsgevaar!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.