Kipkluifjes met kokos en gember
Wat me echt blij maakt? Borrelen met een tafel vol lieve vrienden en hun kids. Uiteraard staan er op die tafel lekkere happen en drankjes. Hapjes moeten wat mij betreft niet al te ingewikkeld zijn. Job vindt het heel leuk om te helpen met happen maken. Eén van de gerechtjes die we vaak op tafel zetten, zijn deze kipkluifjes met een dip van sesamzaadjes en bosuitjes. Heerlijke fingerfood! Qua smaak zacht, ook kinderen vinden dit lekker. Hieronder de video die ik samen met Job maakte.
Deze soep in een glaasje is ook echt lekker als hapje! Check het recept hier
Kipkluifjes met kokos en gember
Bereidingstijd: 10 minuten, wachttijd: 45 minuten,
Als hapje voor 4 volwassenen en 4 kinderen (uiteraard afhankelijk van wat je verder nog op tafel zet qua hapjes)
- 1 zakje MAGGI Braadstomen Knoflook
- 800 gram kipkluifjes
- 2,5 cm gemberwortel, geschild en in stukjes gesneden
- 200 ml kokosmelk
- 20 gram sesamzaadjes, geroosterd
- 2 bosuitjes, gesneden in fijne ringetjes
- ovenschotel
Bereidingswijze:
1.Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Bereid de kipkluifjes
Doe de kipkluifjes in de braadzak, voeg het zakje kruiden toe. Voeg de kokosmelk en gember toe, sluit de zak met de bijgesloten clip en mix goed. Leg de zak in een ovenschotel.
3. Braadstoom de kipkluifjes in 45-50 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.
4. Snijd de bosuitjes en rooster de sesamzaadjes
Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes en doe in een schaaltje. Verwarm een koekenpan. Doe de sesamzaadjes erin en rooster de zaadjes 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Doe ze in een schaaltje.
5. Serveer het gerecht
Pak de ovenschaal met de kipkluifjes uit de oven. Let op! Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Serveer de kipkluifjes op een schaal of houten plank. Plaats de bakjes met de dips ernaast.
Auteur: MoodKids Advertorial en Review
Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.