Gele paprikasoep als amuse

Deze paprikasoep heb ik vorig jaar als amuse gemaakt met kerst. Geserveerd in een glaasje. Heerlijk zoet, kleurrijk en feestelijk! Sindsdien staat hij regelmatig op het menu. Gewoon als soep, maar ook als ‘hapje’ als we met vrienden & familie borrelen. Samen met Job maakte ik dit gerecht en deze video. 

Gele paprikasoep

Soep: 8 personen, amuse: afhankelijk van formaat glas ca. 16 porties (aantal kcal, zie MAGGI.nl)

Bereidingstijd: 15 minuten, wachttijd: 60 minuten

  • 1 pot MAGGI Basis voor Soep Groente
  • 8 gele paprika’s
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 knoflookteen, geperst
  • 0,5 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • crème fraiche
  • basilicum

Bereidingswijze:

1.Rooster de paprika’s

Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika’s op een met bakplaat met bakpapier in het midden van de oven en rooster ze ca. 30 min. Haal de paprika’s uit de oven en doe ze in een afgesloten plastic zak. Laat afkoelen. Verwijder de velletjes en zaadjes van de paprika’s.

2. Bak de ui en de knoflook

Fruit in een soeppan met wat olijfolie de knoflook en de ui glazig. Voeg de MAGGI Basis voor Soep Groente en het water toe. Breng aan de kook.

3. Voeg de paprika en komijnpoeder toe.

Voeg de paprika toe en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Pureer met de staafmixer de soep. Voeg op het laatst de komijnpoeder toe. Roer goed door.

4. Serveer de soep

Schenk de soep (met een trechter) in de glaasjes, schep er een theelepel crème fraiche op en decoreer met een blaadje basilicum.

Tips:

  • Weinig tijd? Maak dan rode paprikasoep met geroosterde paprika uit pot.
  • Soep over? Invriezen maar!

Bekijk het recept op MAGGI.nl

gele paprikasoep als amuse

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.