Peulvruchten salade voor mee naar school

Ik las laatst dat peulvruchten zó gezond zijn dat we ze eigenlijk één keer per week moeten eten. Best een hele opgave. Want zo vaak staan peulvruchten hier niet op het menu. Ik ging op zoek naar lekkere recepten die de kinderen ook eten. Deze groene bonen salade is bij ons een blijvertje geworden. Deze is zelfs zo lekker dat hij mee mag naar school 😉

recept peulvruchten salade

Recept peulvruchten salade

Ingrediënten (voor 2 trommeltjes):

  • 400 gram peulvruchten naar keuze (sperziebonen, erwten, peultjes en sugarsnaps)
  • zelfgemaakte dressing die je kind lekker vindt (wij kiezen voor olie/azijn/honing)
  • Parmezaanse kaas snippers
  • paar blaadjes munt

Bereiding:

  • Stoom de peulvruchten beet gaar. Wij vinden het lekker als alles nog een beetje knapperig is, dus de sperziebonen gaan er eerst in dan de erwten en de sugarsnaps op het laatst een minuutje op drie/vier.
  • Spoel de bonen af onder stromend water en laat ze afkoelen.
  • Vul je lunchtrommel met de salade, het flesje dressing en bestek!

TIP: Meestal maak ik deze salade de avond ervoor als avondeten, ik maak dan wat extra zodat er de dag er na ook van gegeten kan worden tijdens de lunch thuis of op school!

[ssba]

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.