By 4 november 2015 0 Comments Read More →

Broodje uitsmijter

Geef eens origineel broodje eitje mee in de lunchbox naar school.  Lees het recept op de blog.

We geven geregeld een eitje mee in de lunchtrommel. Vaak in een leuke vorm, gemaakt met een Egg Mold. Maar je wilt ook wel eens iets anders meegeven. Want variatie doet eten nietwaar! Vandaag geven we daarom wéér brood en ei mee, maar dan nét weer wat anders bereid. Dit keer in de vorm van een broodje uitsmijter.

Broodje uitsmijter

Broodje uitsmijter

  • 2 boterhammen
  • 1 kwarteleitjes of 1 gewoon ei
  • uitsteker
  • boter
  • ham
  • kaas

Smeer een boterham met boter en beleg met ham en kaas. Steek met een koekjesvorm een figuurtje uit de andere boterham. Zet een pan op het vuur (zet het vuur niet te hoog!) en smelt er een klein beetje boter in. Leg de boterham er in. Druk met je vingers de randen van de uitgestansde vorm aan. Breek je ei(tjes) erin. Druk de randen een beetje aan zodat het ei op zijn plaats blijft en begint te stollen. Wacht totdat het ei gaar is, keer eventueel om.

Beleg de boterham die je zojuist heb klaar gemaakt met het broodje uitsmijter. Vul je trommel aan met lekkers. Smullen maar!

TIP: Uit bevroren (of half ontdooide) boterhammen kun je gemakkelijker vormen stansen. Het resultaat is daardoor stukken mooier!

 

[ssba]
Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>