In 5 minuten van zelfgekocht naar zelfgemaakt

Een taart bakken voor een feestje: je kunt me bijna niet blijer maken. Lekker met mijn handen deeg kneden voor een appeltaart of geconcentreerd ingrediënten afwegen voor een goddelijke cheesecake. Heerlijk! Maar soms komt een feestelijk moment onverwachts of heb je geen tijd of zin om zelf wat te bakken. Dan is een taart uit de vriezer een leuk alternatief. Hartstikke praktisch, want je hebt altijd wat in huis. Natuurlijk zet ik zo’n taart niet zomaar op tafel. Want ook bij een zelfgekochte taart ga ik graag voor het WOW-effect. Maar wel een beetje snel graag.

vlaggenlijn feest

In 5 minuten van zelfgekocht naar zelfgemaakt
Bij alles wat ik op tafel zet, vind ik het belangrijk dat het er aantrekkelijk uitziet. De dagelijkse Dutch Bento trommel is daar een mooi voorbeeld van. Ook bij kinderfeestjes pak ik graag uit. Maar omdat ik het zelf soms belangrijker vind dan de kinderen (hap-slik-weg, je kent het wel ;)) wil ik daar niet al te veel tijd in steken. Gelukkig weet ik inmiddels dat je met slechts 5 minuutjes extra tijd ook een WOW-effect creëert met een zelfgekochte taart. Wil je weten hoe ik dat doe? Ik geef je een aantal voorbeelden.

Supersnelle en feestelijke themataart
Voor deze taart heb ik dino’s gebruikt, maar natuurlijk kun je ook allerlei andere dieren gebruiken als je een ander themafeestje hebt. Laat je vooral inspireren en creëer je eigen unieke themataart!

Maak van een kant en klare taart in no-time een dino taart met deze tips

Je hebt nodig:

 • 1 Maître Paul Schnitt
 • 5 waterballonnen
 • 5 satéprikkers
 • stukje masking tape
 • lintjes
 • extra suikerstrooisel
 • 3 plastic dieren

Zo maak je hem:

Blaas de ballonnen op en knoop ze dicht. Plak iedere ballon met een stukje masking tape aan een satéprikker en knoop er een lintje om. Plaats je ontdooide Slagroom Schnitt op een bord of serveerschaal, versier met suikerstrooisel, steek er de ballonnen op stokjes in en plaats je dino’s. Feesten maar!

Een Stoomtrein Taart maken in 5 minuutjes
Tjoeke tjoeke tuut tuut, daar komt een echte stoomtrein aan! En is het niet leuk dat je hem in slechts 5 minuutjes maakt?!

maitre paul trein

Je hebt nodig:

Zo maak je hem:

Snijd van 1 Slagroom Schnitt -bij voorkeur als hij nog niet ontdooid is- ongeveer 2/5 af. Zet het grootste stuk op de 2e Schitt. Plaats het geheel op een bord of serveerschaal. Versier als ze ontdooit zijn met extra suikerstooisel. Plak de wielen met een beetje glazuur aan beide kanten van je trein. Steek het ijshoorntje in de onderste Schnitt en vul net voordat je de stoomtrein serveert met slagroom. Tjoeke tjoeke tuut tuut!

TIP: Van het overgebleven stuk taart kun je eventueel ook nog een wagonnetje maken.

Feestelijke taart in glaasjes
Taartjes in een glaasje vind ik zelf altijd super feestelijk.

feest maitre paul roze

Je hebt nodig:

 • 1 Maître Paul Schnitt
 • 8 glaasjes of bakjes
 • M&M’s
 • slagroomspuit
 • suikerstrooisel
 • satéprikkers
 • houten letters (Action)
 • lijmpistool
 • taarttoppers

Zo maak je ze:

Lijm met je lijmpistool en de houten letters een woord naar keuze op de prikkers. Ik koos voor feest. Snijd de Schnitt in stukken en vul de glaasjes afwisselend met taart – eventueel extra slagroom – en m&m’s. Top af met een toefje slagroom en wat suikerstrooisel. Steek er de prikkers in en eventueel nog leuke taarttoppers of gekleurde taartvorkjes.

Win een midweek of weekendje weg
Zin gekregen om ook een zelfgekochte taart op te pimpen? Leuk! Ga snel naar je supermarkt en koop een Maître Paul Schnitt in de smaken slagroom, mokka of schwarzwalder kers. Let er wel op dat je verpakking voorzien is van een blauwe actiesticker. Want dan maak je kans op een midweek of weekendje weg bij Roompot Vakanties.

Ga naar www.maitrepaul.nl/actie, voer je gegevens en de actiecode in en je kunt direct zien of je gewonnen hebt. Als dat geen feest is!

Pin voor later: Serveer tips voor kant en klaar gebak
Heb je op dit moment geen tijd om een taart te maken of te pimpen? Pin onderstaande afbeeldingen en bewaar ze voor een moment dat je wel 5 minuutjes over hebt!

serveertips moodkids voor maitre paul

moodkids voor maitre paul nougatine

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.