Deze mandala kun je opeten

eetbare mandala van fruit

Nodig voor 1 mandala:

  • groot bord
  • puntmesje
  • 5 halve aardbeien
  • 10 mandarijnenpartjes
  • 5 mangopartjes
  • 6 kiwischijfjes van 1cmdik
  • 6 blauwe bessen
  • 5 stukjes verse ananas
  • 5 granaatappelpitjes

Zo maak je zelf een eetbare mandala
Was en schil het fruit. Snijd het in stukjes. Pak een groot wit bord.
Leg een kiwischijf in het midden van het bord. Dit is het hart van je mandala. Plaats er 5 mandarijnenpartjes omheen. Zo heb je een bloem. Verdeel hier 5 kiwischijven omheen. Plaats tussen 2 kiwischijfjes steeds een halve aardbei. Leg de mangoparten langs de kiwi. Leg stukjes ananas langs de aardbei. Sluit de mandala af door een blauwe bes langs de ananasstukjes te leggen. Leg zo mandarijnenpartjes langs de mango. Doe een besje op de middelste kiwischijf. Leg een granaatappelpitje op elk ananasstukje.

TIP: Begin je mandala in het midden van het bord. Werk vanaf het midden naar de rand van het bord toe. Je werkt steeds in een cirkel.

 

Speel het mandala spel
Heb jij een kieskeurige eter? Probeer deze eetbare mandala met fruit dan eens middels dit spelletje! Is het een succes? Met groente kun je ook een mandala maken!

Nodig:
5 vrienden om te fruithappen

Klaar? Start aan de buitenrand van de mandala bij een mandarijnenpart.
 Eet tot en met de kiwi. Dan begin je 
weer bij de buitenrand. Eet nu vanaf de blauwe bes tot en met de aardbei. Nu
 ga je een mandarijnenpartje eten van de bloemblaadjes. Wie het eerst bij het hart van de bloem is, heeft gewonnen!

 

Opvreters & Ko van Sascha Meyer
Ken je ze al? De opvreters! Het zijn knuffels van groente en fruit. Ze zijn zo lief, ze zijn zo lekker, ze zijn om … op te vreten. In het nieuwe boek Opvreters & Ko van Sascha Meyer staan nog meer opvreters van allerlei groente en fruit. Zo leren kinderen spelenderwijs wat je van verse groente en fruit kan maken. En hoe je gezond en sterk wordt. De opvreters maken de lekkerste gerechtjes en beleven herkenbare kook-en tafelavonturen. Knofje Look heeft de gewoonte overal knoflooksaus bij te eten. Zijn vrienden zijn daar al aan gewend. Heb jij ook bepaalde eetgewoontes? Koken is knutselen. Knutsel je mee? Want wat je eet, ben je zelf!

boek opvreters

Opvreters & Ko | Sascha Meyer | ISBN 9789047619376

[ssba]
Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.