By 20 september 2015 0 Comments Read More →

Onigirazu; dé foodtrend van het moment in Japan

Het is zo leuk om te zien hoe de bento Nederland langzaam aan het veroveren is. Met dank aan de DutchBento Facebookpagina natuurlijk, waarin heel veel tips voor leuke, lekkere en gezonde lunchboxen gedeeld worden.

Wij delen deze keer het idee van een Japanse oud-collega. Misschien ken je de onigiri al (herinner je je Panda Pret nog?), een gevulde rijstsandwich die je met de hand in de vorm van een driehoek drukt. Op dit moment is de onigirazu mateloos populair in Japan.

onigirazu maken foodtrend

Stap voor stap zelf een Onigirazu maken

Deze versie maak je simpelweg door de vulling tussen twee laagjes rijst in een blaadje zeewier te vouwen. Da’s bijna net zo snel gemaakt als een boterham met kaas.

Dit hebben wij gebruikt voor onze onigirazu:

  • een blaadje nori (zeewier)
  • een kommetje gekookte rijst, op smaak gemaakt met wat zwarte sesamzaaadjes en zout. Wij gebruiken Japanse rijst, maar het kan ook met bijvoorbeeld pandanrijst.
  • Chinese kool, fijngesneden en even geblancheerd
  • Tonijnsalade
  • Kaas
  • komkommer, die moet je wel even van de zaadjes ontdoen anders wordt het te waterig
  • tomaat kan ook (zonder de zaadjes)
  • een stukje plastic folie

Op de slideshow kun je zien hoe je ‘m maakt. Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met de vulling.

[ssba]
Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.