By 17 september 2015 Read More →

Vrolijke vlinders en zoete bloemen traktatie

Bobbi is al een week of 8 jarig. 😉 Dat komt omdat ze voor de zomervakantie afscheid heeft genomen op haar peuterspeelzaal en daar een afscheidstraktatie heeft uitgedeeld. Ze kreeg natuurlijk een muts met ‘hoera 4 jaar’! Dat was begin juli. Begin van dit schooljaar ging ze wennen in de kleuterklas en nam ze afscheid bij de peuterinstuif. Weer een feestje en een muts met ‘hoera 4 jaar’ (ik wist het niet en vergat derhalve de traktatie, oeps! sorry lieve juffen).

Het weekend voor haar verjaardag vierden we haar vierde verjaardag natuurlijk met de mensen die ons dierbaar zijn. Weer een muts en heel veel taart! En op haar verjaardag zelf mocht ze haar allereerste echte schooldag vieren in de Apenheul met het jaarlijkse schoolreisje. Feest alom. En omdat ze het nog niet genoeg vond, wilde ze ook nog trakteren bij haar eigen juf. Vooruit dan maar, dacht ik, je wordt maar een keer vier..

vlinders trakteren

Vlinder traktatie met komkommer

Op Instagram kwam ik een foto tegen van een moeder die onze butterfly traktatie had gemaakt. Ik was hem eerlijk gezegd al een beetje vergeten. Aangezien Bobbi dol is op komkommer leek me een komkommer traktatie echt iets voor haar. Omdat ik het niet zo leuk vind om twee keer hetzelfde te maken, zette ik de traktatie naar mijn eigen hand. Ik gebruikte de vlinder download als mal en bedacht een bloemenveldje waar de vlinders boven fladderen. Ik ga je uitleggen hoe ik mijn traktatie maakte.

benodigdheden:

 • vlindermal (ik gebruikte de butterfly love download)
 • gekleurd dik papier (ik lijmde twee soorten tegen elkaar aan voor een mooie onder en bovenkant)
 • schaar
 • potlood
 • stanleymes
 • perforator
 • masking tape
 • snackkomkommers
 • sateprikkers
 • marsmallows
 • gele m&m’s

Komkommer vlinder
Download en print de Butterfly Love. Knip een vlinder uit (ik knipte de vleugels wat kleiner) en gebruik deze als mal. Teken met een potlood en de mal vlinders op je gekleurde papier. Knip ze uit. Knip ook reepjes uit. Snijd met een stanley mes twee sneetjes in de vlinder (zie afbeelding), hier gaat het reepje doorheen dat je met een stukje masking tape vastzet om de komkommer. Prik een gaatje in het papier (zie afbeelding) en steek hier je prikker doorheen waarmee je de vlinder aan de komkommer vast zet.

moodkids vlinders maken

Marshmallow bloemen
Knip voor de bloemen een marsmallow kruislinks in aan een kant, zo ontstaan er vier bloemblaadjes. Leg in het midden een gele m&m, dit is het hart van je bloem (het snoepje blijft vanzelf plakken).

In een mandje legde ik een stuk oase dat ik bekleed had met groen zijdevloeipapier. De marshmallow bloemen legde ik hier boven op. Zo ontstond mijn bloemenveldje. De vlinders op een stokje prikte ik hier vervolgens tussen.

traktatie met komkommer

>> LEES HIER: 10 gezonde traktaties met komkommer

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.