By 25 augustus 2015 Read More →

Traktatie tips voor een broertje of zusje

Wanneer er een broertje of zusje bij komt in een gezin is het natuurlijk groot feest. De baby en ouders worden vaak wel in het zonnetje gezet. En natuurlijk is er beschuit met muisjes. Voor een ouder kind is het vaak leuk om te trakteren op school. Voor hem of haar is de geboorte van een broertje of zusje natuurlijk ook een belangrijk iets dus dat mag ook op school best gevierd worden met een leuke traktatie!

We gingen op zoek naar leuke traktaties voor een broertje of zusje en vonden er een paar, de leukste hebben we hieronder voor je uitgewerkt.

traktatie broertje of zusje

Traktatie broertje of zusje: een cadeautje!

Nodig:

 • Vierkante melk Liga
 • Snoepveter in kleur

Deze traktatie is lekker snel klaar. Gebruik vierkante melk liga’s en maak er met een rode/groene snoepveter een strik op. Klaar!

geboortetraktatie jongen rammelaar

Een rammelaar

Nodig:

 • Ronde melk liga
 • Lange vinger
 • Parels (blauw of roze)
 • Galzuur(stift)

Heb je iets mee tijd? Gebruik dan ronde melk liga’s, lange vingers en een glazuurstift (of maak zelf glazuur) en lijm hiermee parels (of muisjes) op de gaatjes in de liga, lijm daarna aan de achter kant je rammelaar vast op de lange vinger. Klaar is je traktatie.

traktatie ballerina

Een ballerina

Nodig:

 • Marshmallow
 • Mini cupcake papiertje
 • Schaar
 • Prikker

Knip een marshmallow aan beide kanten een stukje in met een (schone) schaar. Zo ontstaat er een truitje. Prik met een prikker door het cupcake papiertje (zo ontstaat een rokje) en prik er het truitje bovenop. Klaar is je ballerina. Tip: voor jongens zou je op zoek kunnen gaan naar blauwe marshmallow en een broekje kunnen knippen in plaats van het rokje.

Nog meer traktatiestips voor een broertje of zusje

 • Cakejes/koekjes/soepstengel glazuren en bestrooien met blauwe/roze muisjes
 • Worstenbroodjes in een gevouwen luier servetje.
 • Natuurlijk kun je ook kiezen voor een van onze andere (gezonde) traktaties en deze voorzien van een blauw/roze parasolletje, of al je traktaties in een mooie mand leggen voorzien van een roze/blauwe ballon of strikken van tule.
[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.