By 6 augustus 2015 Read More →

Lunchsnack met banaan, een lekker tussendoortje

Het duurt nog even voordat ik weer DutchBento’s kan maken voor mijn meisjes. En eerlijk is eerlijk, ik mis het wel een beetje. Gelukkig heb ik tijdens de vakantieperiode wat meer tijd om leuke snacks te bedenken voor de kinderen. Kan ik toch nog ergens mijn creativiteit in kwijt… 😉

Mijn jongste is dol op pindakaas, banaan en pannenkoek. Niet heel gek dus dat deze lunchsnack met banaan ontstond. Voor mijn oudste verving ik de pindakaas (‘blèh mam, pindakaas is echt vie-hies, dat weet je toch!’) door jam.

lekker tussendoortje lunchsnack met banaan

Lunchsnack met banaan voor een lekker tussendoortje

benodigdheden (voor negen rolletjes = drie snacks):

  • 1,5 banaan
  • 1 volkoren pannenkoek (vers gebakken, of een restje van gisteren)
  • pindakaas

Zo maak je ze:

Tja, uitleg is eigenlijk niet nodig, je snapt het principe vast. Maar goed hier komt het: smeer een laagje pindakaas op de volkoren pannenkoek, leg er de banaan op en rol op. Snijd in plakken en rijg aan een prikker. Ik stempelde er nog het woord snack op, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Je kunt je kids deze snack ook zelf laten maken. Dat vinden ze hier in ieder geval superleuk! Oh ja, en een paar rolletjes passen natuurlijk eenvoudig in een DutchBento, voor als school straks weer begint!

>> LEES OOK: Luchtige pannenkoeken maak je zo

pannenkoekbanaan snack

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.