By 14 november 2012 Read More →

Luchtige pannenkoekjes met kruidnoten

Deze pannenkoekjes met kruidnoten uit het kookboek ‘ Maak van de noot een deugd’ zijn het mooist in een enorme stapel. Maar het gaat natuurlijk om de smaak. Meteen opeten na het bakken dus. Dan zijn ze het lekkerst.

recept uit het kruidnotenkookboek maak van de noot een deugd

Luchtige pannenkoekjes met kruidnoten

Nodig voor ongeveer zestien pannenkoekjes:

  • 4 eieren
  • 150 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 dl melk
  • 100 g kruidnoten, verkruimeld
  • snufje zout

Bereiding:
Scheid de eieren. Klop het eiwit samen met het zout tot het stijf is. Kluts in een andere kom eidooiers, bloem, bakpoeder en melk tot een mooi beslag. Schep dan zo luchtig mogelijk het stijfgeklopte eiwit er doorheen.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Giet wat beslag in de pan. Niet teveel; een rondje zo groot als een appel is perfect. Strooi wat van het kruidnotengruis over de pannenkoeken als ze nog zacht zijn aan de bovenkant. Keer om als de onderkant goudbruin is en niet meer aan de pan kleeft. Bak ook de andere kant bruin.

Tip: Gebruik karnemelk in plaats van melk voor wat frissere pannenkoekjes.

recept uit het kruidnotenkookboek maak van de noot een deugd

INFO: Maak van de Noot een deugd bestel je hier snel online

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>