By 28 juli 2015 Read More →

Recept voor zomers geel paprikasoepje

De afgelopen tijd genoten we van tropische temperaturen in Frankrijk. Wat was het er warm! Even wennen dus nu we weer terug zijn in ons koude (en natte!) kikkerlandje. Lichte salades maken plaats voor zomerse stampotten en koude soepen worden weer warm gegeten. Gelukkig kun je onderstaand recept zowel warm als koud serveren.

Vorige week aten we dit zomerse gele paprikasoepje nog heerlijk koud (ik blenderde er zelfs ijsklontjes door!). Deze week staat het warm op het menu.

geel paprikasoepje

Recept zomers geel paprikasoepje

Benodigdheden (voor acht kleine glaasjes):

  • Vier geroosterde gele paprika (plus het sap dat vrijkomt).
  • Kerriepoeder naar smaak (ik doe er drie theelepels in).
  • Bouillon van water en blokje (of ijsklontjes met wat bouillonpoeder als je de soep extra koud wilt eten).
  • Zout en peper.
  • Eventueel een scheutje room of (Griekse) yoghurt als je kids van romige soepjes houden.
  • Kleine courgetteblokjes voor garnering.

Zo ga je te werk:

Blender de gele geroosterde paprika met het sap tot een puree. Voeg bouillon toe tot je een gewenste dikte hebt. Breng op smaak met een kerriepoeder, een scheutje room, peper en zout. Garneer met kleine stukjes komkommer of courgette. Op warme dagen eet je de soep koud. Op koude dagen is warm opdienen lekkerder.

TIP: Lees hier hoe je paprika’s kunt roosteren en schoonmaken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.