Zomerse paprika-tomaat-broodsalade met malse kip

Toen MAGGI ons vroeg om een zomers recept te maken, moest ik direct aan deze salade denken. Dit keer niet met kip van de barbecue, maar kip gebakken in het gekruide bakpapier van MAGGI Mals & Kruidig. Wij zijn fan! Het is heel eenvoudig, de kip wordt heerlijk gekruid en blijft zeer mals.

broodsalade met kip moodkids

Zomerse paprika-tomaat-broodsalade met malse kip

Bereidingstijd 15 minuten, wachttijd 60 minuten

Benodigdheden voor 4 personen

 • 4 kipfilets (totaal ca. 600 gr)
 • MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden, vier velletjes

Voor de salade:

 • 2 rode paprika’s
 • 400 gram (gekleurde) tomaten, in partjes en schijven gesneden
 • handje basilicum blaadjes
 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • ½ potje kappertjes
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 eetlepels olie
 • half stokbrood, in stukken gescheurd

Voor de dressing:

 • 4 eetlepels olie
 • 1 eetlepel azijn (of beetje sap van de kappertjes)
 • 1 eetlepel honing
 • peper en zout naar smaak

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat. De paprika’s 20 tot 25 minuten roosteren totdat het vel op verschillende plekken mooi zwart wordt. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in een plastic zak, knoop de zak dicht en laat de paprika’s afkoelen. Laat de oven nog even aanstaan voor het maken van het knoflookbrood. Zodra de paprika’s afgekoeld zijn, verwijder je het vel en de zaadlijsten en scheur je het vruchtvlees in stukken.
 1. Klop ondertussen in een kom (groot genoeg om de salade in te serveren) alvast de olie, azijn, honing en eventueel zout en peper tot een dressing. Doe de paprika, tomaat, ui en kappertjes bij de dressing en schep om. Laat afgedekt staan totdat je gaat eten.
 1. Meng 2 eetlepels olie en de geperste teentjes knoflook in een kommetje. Scheur het stokbrood in stukken en leg het in een ovenschaal. Giet de knoflookolie met de geperste knoflook over de stukken brood en bak het brood circa 10 minuten in de oven. Schep het brood halverwege even om zodat alle stukjes mooi bruin/knapperig worden. Laat het brood wat afkoelen.
 1. Open de verpakking van MAGGI Mals en Kruidig Knoflook fijne kruiden. Vouw het gekruide bakpapier open en leg iedere kipfilet op een apart vel op de gekruide kant. Vouw de andere gekruide kant over de kipfilet heen. Druk de kipfilet op het dikke gedeelte aan met de hand totdat de kipfilet overal ongeveer 2 centimeter dik is. Bak de kipfilet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar (LET OP: zonder boter of olie!). Snijd de kipfilet gelijkmatig in mooie schuine stukjes.
 1. Meng de stukken gebakken brood en de basilicum blaadjes door de salade. Leg de gesneden kipfilet er bovenop. Serveer direct zodat het brood zijn knapperigheid niet verliest.

TIP: Serveer de salade met extra stokbrood met basilicumpesto.

Bekijk het recept ook op MAGGI.nl

broodsalade moodkids, paprika-tomaat-broodsalade, tomatensalade, recept geroosterde paprika

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.