By 10 juni 2015 Read More →

Blender Brownie Bits

Blender Brownies? Huh? Wat? Welnu; dit zijn échte power reepjes vol gezonde goodies zoals: cacao, cashewnoten en gojibessen, zó uit de blender! Plus ze hebben dat heerlijke sticky chocoladegehalte als dat van vers gemaakte brownies. De cashewnoten alleen al bevatten veel soorten vitamine B, E en mineralen zoals magnesium. Een extra lekkere traktatie die nog eens gezond is ook.

blender brownie bits

Gezonde Brownies: Blender Brownie Bits

Ingrediënten voor 8 stuks

 • 100 gram cashewnoten, ongezouten
 • 100 gram dadels
 • 50 gram rozijnen
 • 50 gram cranberries, gedroogde
 • 25 gram gojibessen
 • 25 gram cacao

Shop Idee: Het liefst kies ik voor de Raw-variant van deze ingrediënten (en of biologisch), dit omdat deze minder bewerkingen hebben gehad waardoor er meer voedingswaarde inzit dan in de gewone versie. Wil je meer weten over Rawfood lees dan het artikel: Wat is Superfood en Rawfood? 

Keukenbenodigdheden

 • Bakpapier
 • Blender of foodprocessor
 • Een sushi-vorm, Nigiri vorm á 1,99 Xenos
 • Olie om de sushi vorm mee in te sprayen

gezonde brownies recept

Blender Brownies maak je zo:

 1. Weeg alles af. Laat dan de goji bessen, cranberries, dadels en de rozijnen in heet water wellen.
 2. Doe dan de cashewnoten in de blender en zet hem op pulse, roer het tussendoor even door. Zet hem dan nogmaals aan zodat de noten bijna allemaal fijngemalen zijn. Doe nu de fijngemalen noten in een schaaltje.
 3. Als de vruchten goed zacht zijn geworden door het wellen, mag je ze afgieten. Stop de vruchten beetje bij beetje in de blender. Ik deed het in drieën. Heb je een foodprocesser dan kun je dit in één keer erin doen. Evenals de noten en de cacao trouwens.
 4. Als de vruchten klein zijn gemalen, kun je er nu beetje voor beetje de cacao en noten aan toevoegen. Zet de blender aan en roer het geheel tussentijds goed door.
 5. Als het gemengd is, kun je het mengsel eruit halen en op bakpapier leggen. Kneed nu alles tussen het bakpapier, zodat het mooi vermengd is.
 6. Je kunt het nu vormen naar jouw wens. Ik maakte ze in de sushi-vorm. Vet je sushi-vorm in en stop hier het brownie-achtige mengsel in. Duw met het sushi-dekseltje de boel goed aan en haal de deksel er weer af. Keer de sushi-maker voorzichtig om boven het bakpapier. Druk dan op de bodem van de sushi-maker en zie je brownie bites eruit vallen.
 7. Stop ze in een luchtdicht bakje en zet ze voor 1 uurtje in de vriezer om ze lekker stevig te laten worden. Dan zijn ze klaar.
 8. Je kunt ze het beste bewaren in de koelkast. Dat kan ongeveer 1 week. En in de vriezer ongeveer 3 weken.

* Ze zijn trouwens erg voedzaam! Dus let op, dat je ze niet achter elkaar op eet.

Enjoy!

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.

Simple Share Buttons