Zoete Worteltaart zonder suiker maak je zo
Dit recept komt uit het kookboek Goed Zoet. Een kookboek vol lekkers dat je kunt bakken zonder suiker te gebruiken! Nanne Hogeland is de bedenker van deze supergezonde versie van worteltaart. Zij werd ooit erg ziek toen zij zwanger was van haar dochter Meis. Het bleek dat zij niet tegen suiker kon en andere snelle koolhydraten. Haar bloedsuikerspiegel ging daarvan flink schommelen. Daarom kon zij suiker en producten als wit brood beter laten staan. Dus begon zij haar eigen recepten te ontwikkelen om toch lekker te kunnen blijven eten en zo werd dit kookboek geboren.
Worteltaart zonder suiker
Je hebt nodig:
120 gram havermoutvlokken
70 gram roomboter (ongezouten) + extra om de springvorm in te vetten
2 eieren
75 gram kokosbloesemsuiker of palmsuiker
1 theelepel vanille-extract
300 gram winterpeen – geschild en geraspt
2 theelepels (wijnsteen)bakpoeder
1 theelepel Stevia
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel zeezout
40 gram rozijnen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden en vermaal de havermoutvlokken tot meel in de keukenmachine.
- Klem tussen de bodem en de ring van de springvorm bakpapier.
- Vet de zijkanten in met kokosolie of roomboter.
- Smelt de kokosolie of roomboter op laag vuur.
- Klop de eieren luchtig met de kokosbloesemsuiker.
- Voeg het vanille-extract en de kokosolie toe en meng het goed door elkaar.
- Daarna schep je geraspte wortel erdoor.
- Meng in een andere kom het: havermeel, bakpoeder, kaneel, kardemom, gemberpoeder, zout, stevia en de rozijnen.
- Schep het wortelmengsel door de droge ingrediënten en doe het mengsel in de springvorm.
- Bak de taart ongeveer 40 tot 50 minuten.
- Hij is klaar als een satéprikker, die je erin steekt, er schoon/droog uitkomt.
- Laat het nu volledig afkoelen. Je kunt er eventueel een citroen frosting op maken. Bewaar de taart in de koelkast.
Eet smakelijk!
* Alle credits voor dit recept gaan naar Nanne Hogeland, dankjewel Nanne!
[ssba]Auteur: Jasmijn
Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.