Linzensoep met knolselderij en kastanje

Brrr… met dit druilweer kunnen we allemaal wel een opkikker gebruiken. Wat dacht je van deze hartverwarmende soep met linzen, knolselderij en kastanjes? Stevige, voedzame winterkost waar zelfs een dode eekhoorn weer levend van wordt.

Warme_Winter_Lead_Foto

Dit heb je nodig voor 4 tot 6 personen

 • 30 gram boter
 • 1 ui, in dunne ringen
 • 1 prei, in dunne ringen
 • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 • 250 gram bruine linzen
 • 300 gram knolselderij, in blokjes van 1 cm
 • 200 gram gekookte kastanjes, grof gehakt
 • 2 laurierblaadjes
 • 1,25 liter bouillon

extra:

 • scheutje room
 • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Smelt de boter in een grote pan met een dikke bodem. Fruit de ui. Voeg na een paar minuten de prei en knoflook toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg de linzen toe en schep alles om.

warme winter maaltijd bereiden

Voeg de knolselderij en de kastanjes toe. Dan nog de laurierblaadjes en de bouillon erbij. Breng de soep aan de kook, zet het vuur wat lager en laat 30-45 minuten koken op laag vuur, tot de linzen gaar zijn (de kooktijd van de linzen verschilt per soort).

Schep de soep in kommen en breng verder op smaak met wat olijfolie, een scheutje room en/of geraspte Parmezaanse kaas.

keetsmakelijk

Dit is een recept van Keet Smakelijk; daarmee krijg je kinderen vrolijk aan de groente. Keet Smakelijk publiceerde 2 familiekookboeken bomvol groente en foodbasics: www.keetsmakelijk.nl. Inmiddels is er ook een Engelstalige iPad app van dit concept: www.veggirider.com. En binnenkort gaat de nieuwe, uitgebreide website van Keet Smakelijk ‘live’, dus hou deze groente inspirators in de gaten!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Algemeen, Food

Auteur:

#Hello15 staat voor Hello New Year, Hello New Life ! Diverse gastredacteuren gaan tips & trucs met ons delen om gezonder, bewuster en fijner te leven. Dit kun je verwachten: * Dagelijks een workout, oefeningen om je lichaam gezond te maken * Gezonde recepten voor het hele gezin * Mindfulness oefeningen voor jou en je kind * Gezonde lunchtrommels en 10-uurtjes voor mee naar school * #hello15