By 21 januari 2015 Read More →

Tik ‘ns een ijsbeer-eitje

Soms ben ik het gezonde spoor een beetje bijster vanwege alle ontwikkelingen op voedingsgebied. Maar ja, ik heb dan ook Japans gestudeerd en geen diëtiek. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat je met een beetje gezond verstand een lekkere lunch voor je kind klaar kunt maken.

Onder andere door zoveel mogelijk te variëren, door ook groenten in de box te doen en door terughoudend te zijn met suiker. En met een beetje lolligheid erin krijgt jouw kind een lunchbox mee naar school en kan het gezond overblijven.

ijsbeer bento maken

Deze keer heb ik een lunchbox gevuld met een bere-leuk gekookt eitje. Druk hiervoor met een punch een gezichtje uit een stukje nori-zeewier en plak die op het ei. Snij twee kleine rondje uit een plakje kaas, maak aan de bovenkant van het ei een snee met een scherp mes en stop de rondjes kaas ertussen. Zo maak je de oortjes van het ijsbeertje.

In plaats van een boterham kun je ook eens een tortilla wrap in de bento meegeven. Ik heb ze besmeerd met een dun laagje roomkaas en gevuld met reepjes geroosterde paprika en gerookte kip. Tot slot nog wat stukjes gele en rode paprika en augurkjes erbij en wat bloemetjes uit het plakje kaas dat ik voor de oortjes gebruikte.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.