Gezonde Tosti’s met tomatensalade uit VeggieKidz #hello15

Als kind was ik gek op tosti’s en die met kaas, ketchup en thijm was favoriet. Maartje, mijn stiefdochter, maakt ook graag zelf tosti’s. Vooral het apparaat vindt ze erg mooi. Heb je nou geen tosti-ijzer, bak ze dan gewoon in de koekenpan. We maken de tosti’s doordeweeks soms als lunch en eten ze in het weekend met een kop soep en een tomatensalade als avondmaaltijd.

gezonde tosti veggiekidz

Ingrediënten (voor 4 tosti’s)

Tosti’s

  • 1 el milde olijfolie
  • 1 klontje roomboter of ghee
  • 250 g spinazie
  • 1 teentje knoflook
  • mozzarella of jonge (geiten) kaas
  • 4 volkoren (spelt) boterhammen
  • handje tuinkers

Tomatensalade


  • 500 g gekleurde cherrytomaatjes (hebben ze deze niet doe dan de rode).
  • grote hand basilicum

Bereidingswijze (in 10-15 minuten klaar)

Tosti’s

Roerbak de spinazie met het teentje knoflook in een beetje olie. Snijd de mozzarella in plakken. Smeer aan de buitenkant van de boterhammen een dun laagje roomboter of ghee. Beleg 2 boterhammen met mozzarella en spinazie. Leg de andere 2 boterhammen erbovenop met de beboterde kant naar boven. Verwarm het tostiapparaat en doe de tosti’s erin. Laat ze in ongeveer 3 minuten goudbruin bakken. Snijd de tosti’s schuin doormidden en serveer met wat tuinkers eroverheen gestrooid.

Tomatensalade

Snijd de tomaatjes in plakjes, knip of strooi er wat basilicumblaadjes overheen en leg ze op bordjes waar iedereen lekker van kan prikken.

Variatietip
Bak kastanjechampignons met knoflook en een uitje en doe dat in plaats van de spinazie tussen de tosti’s en vervang de mozzarella door jonge kaas.

Dit recept komt uit Veggie Kidz het vegetarische kookboek waarmee je snel, simpel en gezond kunt koken en bakken voor je kinderen.

Meer informatie & recepten: www.veggiekidz.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15, Algemeen, Food

Auteur:

#Hello15 staat voor Hello New Year, Hello New Life ! Diverse gastredacteuren gaan tips & trucs met ons delen om gezonder, bewuster en fijner te leven. Dit kun je verwachten: * Dagelijks een workout, oefeningen om je lichaam gezond te maken * Gezonde recepten voor het hele gezin * Mindfulness oefeningen voor jou en je kind * Gezonde lunchtrommels en 10-uurtjes voor mee naar school * #hello15