Lekker snacken en eten uit de Airfryer XL Philips

Dat eten uit de Airfryer gezonder is, daarvan ben ik we wel overtuigd, ik ben vooral reuze benieuwd of het ook echt lekker smaakt. Lees onze uitgebreide test
Dat eten uit de Airfryer gezonder is, daarvan ben ik we wel overtuigd, ik ben vooral reuze benieuwd of het ook echt lekker smaakt. Lees onze uitgebreide test met friet, kroketten en bitterballen
Of ik de Airfryer XL van Philips wil testen? Tuurlijk! Kom maar door met die vet loze frietpan, ik hou wel van een gezonder frietje en letter bitterballetje op zijn tijd. Dat eten uit de Airfryer gezonder is, daarvan ben ik we wel overtuigd, ik ben vooral reuze benieuwd of het ook echt lekker smaakt.
Of ik de Airfryer XL van Philips wil testen? Tuurlijk! Kom maar door met die vet loze frietpan, ik hou wel van een gezonder frietje en letter bitterballetje op zijn tijd. Dat eten uit de Airfryer gezonder is, daarvan ben ik we wel overtuigd, ik ben vooral reuze benieuwd of het ook echt lekker smaakt.

Of ik de Airfryer XL van Philips wil testen? Tuurlijk! Kom maar door met die vet-loze frietpan, ik hou wel van een gezonder frietje en letter bitterballetje op zijn tijd. Dat eten uit de Airfryer gezonder is, daarvan ben ik we wel overtuigd, ik ben vooral reuze benieuwd of het ook echt lekker smaakt.

Ook de kinderen zijn enthousiast, want na de ijsjes die we in de zomer mochten testen, duiken we nu opnieuw gezamenlijk het vriesvak in op zoek naar geschikte testproducten. Tijd voor onze airfryer review!

review airfryer XL philips

Wat is een Airfryer eigenlijk?

We testen de Airfryer XL van Philips, die we op het eerste gezicht misschien het beste kunnen vergelijken met een friteuse. Alleen dan zonder vet. “Dankzij de unieke combinatie van snel en precies circulerende hete lucht, een optimale temperatuurbalans en een grilelement kunnen allerlei heerlijke gerechten worden gefrituurd, geroosterd, gebakken of gegrild worden’ beloofd het apparaat. Omdat voor het frituren uitsluitend lucht wordt gebruikt en geen vet (!), is het veiliger en ruik je het veel minder dan met een traditionele friteuse.

Zijn frietjes en bitterballen uit de Airfryer wel lekker?

Mmm, alleen maar lucht? Zou dat er wel lekker uitkomen? Friet uit de oven smaakt natuurlijk ook anders dan friet uit de frietpan.. Tijd om de Airfryer aan te zetten en te testen!

Ik test de volgende producten:

  • Gewone bitterballen van Van Dobben
  • Frietjes uit de vriezer Aviko Super Crunch
  • Oven Kroketten van Kwekkeboom

Gewone bitterballen bereiden in de Airfryer

De gewone bitterballen van Van Dobben komen er wat bleekjes uit, maar de smaak maakt het gebrek aan kleur meer dan goed. Ze lijken wel ietsje minder dik/krokant dan wanneer je deze bitterballen uit de frietpan eet en zijn een stuk minder vet.

airfryer review bitterballen

Oven friet bereiden in de Airfryer

We testen de Aviko Super Crunch frietjes. Op de verpakking staat aangegeven hoelang ze in de Airfryer moeten, praktisch!. De frietjes zijn heerlijk. Ze zijn mooi van kleur, stevig en krokant en de smaak is goed. We missen de vette vingers die we normaal hebben als we frietjes eten als kiespijn. Zullen we nog een rondje doen?

airfryer review frietjes

Oven kroketten bereiden in de Airfryer

De ovenkroketten zijn al bruiner dan de gewone bitterballen voordat ze de Airfryer in gaan. Slim! De structuur is ander, ze zijn hier speciaal voor gemaakt. Wel wat duurder dan de doorsnee kroket, maar wat zijn ze lekker! Op de verpakking staat precies hoelang de kroketten in de Airfryer moeten, 10 minuten, daarna nog 2 minuten later rusten. Ik geloof dat we dat laatste vergeten zijn, maar dat heeft de smaak niet ten nadelen beïnvloed.

smaak kroketten uit de airfryer

Schoonmaken Airfryer

Wat ik persoonlijk als een van de grote nadelen van een standaard friteuse ervaar is het schoonmaken ervan. Gelukkig is het schoonmaken van de Airfryer een verademing. Met een stukje keukenrol verwijder je eenvoudig de losse kruimels van friet of kroket en is de Airfryer weer klaar voor het volgende gebruik. Wil je de Airfryer echt grondig schoon hebben dan verwijder je de mand gewoon helemaal en zet je hem in de vaatwasser. Ideaal!

Eindoordeel van de Airfryer review

Wat een fijn product! Echt super eenvoudig te bedienen (ik ben het type dat geen gebruiksaanwijzing leest en meteen begint). Het stinkt echt veel, veel minder (ik dacht eerst helemaal niet, maar de volgende ochtend was er toch een klein luchtje in de keuken aanwezig). De Airfryer is multifunctioneel want je kunt er ook nog in bakken, dat wil ik ook nog gaan proberen. Maar het aller belangrijkste is natuurlijk dat je er lekkere krokante frietjes en kroketten in kunt bakken!

Al met al een mooi product om gezonder en lekker (!) te blijven eten!

De Philips Airfyer XL kwam als Beste uit de test van de Consumentenbond in december 2016. Lees hier meer reviews.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.