By 17 september 2014 Read More →

Een omelet in bakblik voor ontbijt of lunch

Omelet is lekker als ontbijt of lunch. Of in de broodtrommel. Deze omelet in bakblik maak je makkelijk van te voren. Tip: stop er ook wat groente in. Hier vind je het recept.

Vorige keer gaf ik je een paar tips om je schoolochtenden wat rustiger te laten verlopen. Mijn gouden tip was om het ontbijt van tevoren te maken. Het is een fijn gevoel om te weten dat er een gezond ontbijtje in de koelkast op je ligt te wachten, wanneer je het nodig hebt.

Vandaag geef ik je daarom nog een lekker recept voor een supersnel ontbijtje wat van tevoren te maken is. Ik noem het omelet-to-go. Omdat ze zo handig maatje hebben en je ze gemakkelijk mee kunt nemen.

Omelet in bakblik

Eieren zijn een geweldig ontbijt en ik vind dat we ze veel te weinig eten. Eieren zijn namelijk een geweldige bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Je kunt gerust een paar keer per week een eitje voor ontbijt eten.

Als bonus zit er in deze omeletjes ook nog wat groente. Ik heb ze getest op mijn dochter die geen groente-fan is en ze at ze met veel plezier op. Zo start je de dag gezond en stress-vrij.

Maak deze omelet in een tot 2 dagen van tevoren en bewaar luchtdicht in de koelkast. Je kunt ze ook invriezen en opwarmen in de magnetron. Je kunt met deze omeletjes heel leuk variëren. Gebruik bijvoorbeeld spinazie, feta en (zongedroogde) tomaten. Of maak samen met je kind een eigen favoriet.

Omelet is lekker als ontbijt of lunch. Of in de broodtrommel. Deze omelet in bakblik maak je makkelijk van te voren. Tip: stop er ook wat groente in.

Wat heb je nodig? (8 omeletjes-to-go)

 • Een muffinpan
 • 6 eieren
 • 1 stengel bosui
 • ½ rode paprika
 • 3 plakjes ham (optioneel)
 • Handje geraspte kaas
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Hoe doe je het precies?

 1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
 2. Gebruik wat olijfolie om je muffinpan goed in te vetten. (Gebruik hiervoor een kwastje, een stukje keuken papier of gewoon je vingers)
 3. Snijd de paprika, bosui en ham in kleine stukjes.
 4. Kluts de eieren in een kom met een vork en voeg de fijngesneden ingrediënten en de kaas toe.
 5. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
 6. Gebruik een lepel om het ei-mengsel in de muffinpan te verdelen.
 7. Bak de omelet in bakblik ongeveer 8 minuten tot de bovenkant een beetje bruin is en de omeletjes zijn opgezwollen.
 8. Laat de omeletjes afkoelen en haal ze uit de muffinpan. Ze zullen een beetje krimpen, dat is normaal.
 9. Eet smakelijk!

TIP: Deze Omelet to go is natuurlijk ook een goede vuller voor de bento lunchtrommel !

Omelet is lekker als ontbijt of lunch. Of in de broodtrommel. Deze omelet in bakblik maak je makkelijk van te voren. Tip: stop er ook wat groente in.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, Algemeen, Food

Auteur:

Stephanie is gek op eten en koken. Samen met haar man en 3 kinderen probeert ze lekker eten en gezond eten in balans te houden. Als ze niet bij haar kinderen is, geeft ze kooklessen aan huis. Op haar website schrijft ze over koken met kinderen, gezond eten, koken uit eigen tuin en maaltijden plannen.