By 28 mei 2014 Read More →

Fruitlolly’s met chocolade zelf maken

Ieder kind eet graag lolly’s, maar het is jammer dat de meeste lolly’s boordevol suiker, smaak- en kleurstoffen zitten. Dus heb ik een manier gevonden om gezonde super lekkere fruitlolly’s met chocolade te maken. Noor en Maartje helpen graag mee en moeten dan natuurlijk af en toe even proeven…

Ieder kind eet graag lolly's, maar die zitten vaak wel boordevol suiker. Deze fruitlolly's met chocolade zijn een stuk gezonder. Ook leuk om te trakteren!

Fruitlolly’s met chocolade

Ingrediënten (8 grote & 8 kleine fruitlolly’s)

  • 2 kiwi’s
  • 1 banaan
  • 200 g pure chocola*
  • 7 rietjes
  • bakpapier

Bereidingswijze

Leg een vel bakpapier klaar op een grote houten of plastic plank. Schil de kiwi’s (probeer dit zo rond mogelijk te doen) en snijd ze daarna in plakken van ongeveer 1 cm.

Schil de banaan en snijd deze in plakjes van ongeveer 1 cm. Smelt de chocolade au bain-marie.

Knip de rietjes in tweeën voor de grote lolly’s en in drieën voor de kleine lolly’s. Steek het rietje in een plakje banaan of stuk kiwi en haal deze door de gesmolten chocolade. Leg de lolly’s voorzichtig op het bakpapier en ga door tot ze allemaal klaar zijn. Leg de fruitlolly’s minimaal 1 uur in de koelkast, zodat de chocolade weer hard wordt. Serveer op een mooi bord of dienblad.

Variatietip

Strooi wat geraspte kokos of gemalen nootjes over de fruit lolly’s als je ze net uit de chocolade haalt. Het is ook heerlijk om aardbeien of ananas in de chocolade te dopen!

Gezonde Tip : Maak dit recept nog gezonder door rauwe chocolade** te gebruiken. Deze is vaak gezoet met kokosbloesemsuiker, een van de gezondste zoetmakers die we kennen. Ongeraffineerd en daardoor bevat het naast energie ook nog mineralen! Daarnaast heeft het een gunstig effect op de bloedsuikerspiegel waardoor je kind geen suikerkick (en bijbehorende suikerdip) krijgt.

*Kies biologische en het liefst fairtrade chocolade, minimaal 70% cacao.

**Te verkrijgen bij de biowinkel

vegetarisch kinderkookboek

Veggie Kidz

Bovenstaand recept komt uit Veggie Kidz, hét vrolijke vegetarische kookboek met recepten waarin zo veel mogelijk verse en pure ingrediënten gebruikt worden. Veggie Kidz is met name gericht op ouders die graag verantwoord voor hun kinderen willen koken. De recepten in hét vegetarische kookboek voor kinderen zijn snel, gemakkelijk en gemaakt met verse en pure ingrediënten, vrij van E-nummers en suikervrij.

Op de website www.veggiekidz.nl vind je nog veel meer vegetarische recepten voor kinderen!

Meer info en online bestellen: Veggie Kidz Kosmos Uitgevers

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Trakteren, Kookboeken

Auteur:

Dit artikel is geschreven door een gastblogger. In het artikel staan een of meerdere links naar de betreffende blogger website. Klik er eens op en laat je inspireren!