BENTO Blombons

Madeliefjes. De parken en plantsoenen staan er momenteel vol mee. Wat sommigen niet weten is dat dit kleine bloempje eetbaar is. En nog lekker ook. Leuk voor over een zonnige salade of voor een gezonde snack van bloemen op je bord.

Wij maakten er deze voorjaars-‘puddinkjes’ van. We gebruikten hiervoor Agar Agar omdat het lekker stevig blijft en dus goed mee kan in de lunchtrommel.

Naast het madeliefje gebruikten we ook een bosviooltje, ook een eetbaar bloemetje.

madeliefjes eten, blombons bento eetbare bloemen

Ingrediënten

  • Stuk of 12 madeliefjes
  • 4 gram Agar Agar (o.a. Verkrijgbaar bij de Toko)
  • 250 ml water
  • 100 gram suiker (of een suikervervanger)
  • Limonadesiroop (bijvoorbeeld vlierbloesemsiroop of citroen)

Benodigdheden

  • IJsblokjesvorm

blombons bento eetbare bloemen

Bereidingswijze

Haal de madeliefjes van de steeltjes en leg ze, met de kopjes naar beneden, in het ijsblokjesvorm .

Los de suiker, siroop en de Agar Agar op in het water en breng aan het aan de kook. Je kunt het trouwens zelf zo zoet maken als je wilt door te variëren met de hoeveelheid suiker en siroop.

Laat de vloeistof vervolgens ongeveer 10 minuten afkoelen voordat je ze over de bloempjes giet. (te heet vinden de bloempjes namelijk niet zo fijn). Wacht zeker niet langer ander is je vloeistof veranderd in pudding.

Giet de vloeistof in de ijsblokjesvorm en laat afkoelen.

Met een prikkertje kun je het bloempje nog een beetje omlaag duwen.

De puddinkjes kun je gerust een paar dagen bewaren in de koelkast.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Pasen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.