By 10 april 2014 Read More →

Meringue barbietaart

Zoet, zalig en oogverblindend mooi schuim dat knapperig van buiten is en zacht van binnen. Dat is toch wel de definitie van meringue. Een merinque is eigenlijk niets anders dan opgeklopt eiwit met suiker uit de oven.

Merinques zijn zelfs vrij eenvoudig te maken (als je je oven eenmaal doorhebt), ontzettend lekker en als nagerecht echte eyecatchers wanneer je ze in alle kleuren van de regenboog serveert. Maar ook zonder al die poespas zijn merinques lekker. Mijn persoonlijke favoriet is de traditionele Pavlova, een reuze merinque met fruit, mmmm!

meringue boek

Toen ik het boek Merinque zag ging mijn toetjeshart sneller kloppen. Een heel kookboek met alleen maar Meringue recepten in alle kleuren van de regenboog! Tips en technieken waardoor je merinques gegarandeerd lukken. Fijn! Want eerlijk is eerlijk, bij mij mislukken ze ook nog wel eens.

barbietaart maken recept

De barbie meringue taart bijvoorbeeld, WOW (!) welk meisjes wil dat niet als verjaardagstaart hebben? Voor het originele barbietaart recept verwijs ik je naar het boek. Ik ga zelf binnenkort denk ik ook maar eens een  barbietaart maken, maar ik doe dat dan als volgt: een barbiepop in het gat van een tulbandcake plaatsen, de tulbandcake in smeren met een roomkaasglazuur en vervolgens versieren met mini meringues (tumtums, pepernoten, je kunt het zo gek niet bedenken).

kistje meringue

En dat overheerlijke kistje vol met schuimpjes, daar wil jij toch ook wel even in graaien! Move over cupcakes, cakepops en macarons, het is tijd voor meringues!

INFO en online bestellen: Meringue .

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Kookboeken

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.