By 25 maart 2014 Read More →

Zelfs de slager doet aan Bento !

Ik wil graag even een aantal misverstanden over BENTO de wereld uit helpen.

Vaak hoor ik namelijk dat moeders – laten we wel wezen onze BentoDonderdag Jochem is een van de weinige vaders die een Japanse lunch voor zijn kinderen maakt – denken dat het maken van een bento ingewikkeld is. Of ontzettend veel tijd kost. Of dat je een bento vooral maakt om andere moeders te laten zien hoe goed je wel niet voor je kind zorgt.

Nou, laat ik je dit zeggen.

De bento’s die ik voor mijn kinderen maak, zijn echt niet moeilijk en kosten al helemaal niet veel tijd. Zelf maak ik de bento’s altijd in de ochtend. En aangezien ik echt geen ochtendmens ben, vul ik de lunchtrommel in de vroege uurtjes op de automatische piloot. Moeilijk of ingewikkeld mag zo’n bento dus helemaal niet zijn! Sterker nog: ik moet hem bijna met mijn ogen dicht kunnen maken. Meestal lukt dat wel 😉

Ook maak ik ze niet voor de ogen van andere moeders, maar voor de pretoogjes van mijn kinderen. Een vrolijk snoetje in de ochtend (ja echt! mijn meiden keuren de bento’s die mee gaan 😉 ), een gevulde maag gedurende de dag en een (bijna) lege trommel in de middag, dat is mijn drijfveer.

Ik probeer eens in de week een extra gevulde trommel mee te geven. Een trommel die er gezellig uitziet, gezond en smaakvol is. Kortom: een Hollandse Bento.

Variatie is nog wel even een dingetje. Want iedere week een auto-ei mee naar school is zelfs voor mijn dochter een beetje saai. Op zoek dus naar nieuwe Hollandse Bento inspiratie!

Afgelopen week stond ik in de rij bij de slager, wat te turen naar het vlees, toen mijn oog viel op een mandarijnen vlinder op de roomkaas (of was het knoflooksaus?).

* PING! * Nieuw bento idee ontstaan!

Zo gaat dat bij mij. Inspiratie voor mijn bento’s vind ik overal, maar vooral wanneer ik er niet gericht naar op zoek ben. Want wie had nu kunnen denken dat mijn slager aan Bento doet?!

bento mandarijn envlinder

Mandarijnen Vlinder Bento

Super Easy! Deze bento is er echt eentje naar mijn hart! Van een partje mandarijn (of andere citrusvrucht) maak je super snel en eenvoudig een vlinder. Snijd het partje vanuit de binnenkant met een scherp mes doormidden en laat aan de onderkant op ongeveer 1/3 de twee helften vastzitten (zie foto). Klap open en voeg twee takjes munt toe als voelsprieten!

Lekker op een bakje yoghurt, een salade of gewoon als versiering van je bento trommel!

TIP: Met mandarijnen kun je heel eenvoudig een lunchtrommel vullen we hebben inmiddels al een heel rijtje met Mandarijnen Bento’s voor je.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Food, Dutch Bento

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.