By 17 december 2013 Read More →

Zelf een koekhuisje maken

Ik ben best creatief en redelijk handig, maar ik ben echt geen Martha Stewart. In de verre verste niet.

Ik  heb net als jij geen zeeën van tijd om uren in de keuken te staan om een schattig koekhuisje te maken. Een schattig huisje dat vervolgens niemand op eet, omdat het te mooi is.

Maar ik vind die huisjes wel heel erg schattig en eigenlijk wil ik die huisjes best wel graag op de rand van onze warme chocomel of ons glaasje glühwein zetten. Gewoon omdat het er zo gezellig uitziet.

Dus bedacht ik een oplossing. Een eigen koekhuisje. Een hele snelle, want al had ik wel uren de tijd, goed is goed genoeg!

Zelf een koekhuisje maken? Binnen één minuut bouw je nu een heel koekhuisjes dorp van peperkoek. Easy Peasy (!) daar houd ik van.

koekhuisje maken, ontbijkoek, diy, koken met kinderen, huisje van koek

Zo maak je zelf een koekhuis voor op de rand van je beker.

Bekijk de stap voor stap foto’s hoe je het beste je huisje van peperkoek kunt snijden.

zelf een koekhuisje maken

Bouw gerust een heel dorp van koekhuisjes en trakteer de hele buurt op warme chocolademelk. Fijne winter!

En mocht je meer tijd over hebben dan één minuut? Beboter dan het dakje aan de buitenzijde en doop het in de disco balletjes of andere taartdecoratie! Heb je echt heel veel tijd? Bekijk dan ook eens de gingerbread houses uit de Traktaties – Hans en Grietje. Die koekhuisjes zijn net te groot voor op de rand van een beker, maar oh zo leuk!

koekhuisje maken, ontbijkoek, diy, koken met kinderen, huisje van koek

TIP: Laat je inspireren, want van peperkoek kun je natuurlijk nog veel meer vormen maken om de rand van je beker mee op te vrolijken. Veel plezier!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.