By 25 september 2013 Read More →

BENTO omeletrol

zo maak je omelet rolletjes voor de bento box van je kinderen

Met dit recept heb je een goede basis voor vele bento-figuren, zoals deze omeletrol

Ingrediënten

  • 1 ei
  • Water
  • ½ eetlepel maizena
  • 1 tl suiker
  • ¼ nori

Bereidingswijze

Klop het ei voorzichtig los in een schaaltje. Voeg een ½ eetlepel maïzena bij 1 eetlepel water  in een ander schaaltje en meng goed. Doe vervolgens het water-maïzena-mengsel bij het losgeklopte ei en voeg eventueel de suiker toe. Meng het geheel rustig zodat er niet teveel belletjes ontstaan. Verwarm een pan met een klein beetje olie en laat het eimengsel in de gehele pan uitlopen.

Zodra je de randen van het omelet kunt optillen, zet je het vuur uit en laat je de omelet voor een minuutje in de pan afkoelen. Keer het omelet in de pan en zet het vuur weer aan. Bak deze zijde nu nog eens 10 seconden. Haal het omelet vervolgens uit de pan.

Leg in het midden van de omelet een strook nori. Als je kind nori niet lekker vind kun je ook een stuk ham nemen. Klap het  omelet aan weerszijden dicht en rol het op. Snijd de rol vervolgens in gelijke stukken en zet vast met een prikkertje. Lekker met Japanse sojasaus.

zo maak je omelet rolletjes voor de bento box van je kinderen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food, Dutch Bento

Auteur:

Alja en Jochem hebben samen een voorliefde voor lekker eten. Elke week maken ze voor hun 3 dochters een Bento (Japanse lunch) om mee naar school te nemen.