Domino (koekjes) leuk om te spelen en lekker om te eten

Omdat ik met dit mooie weer wel andere dingen te doen hebben dan de hele dag in de keuken te staan, heb ik het mezelf (en daarmee jullie) heel gemakkelijk gemaakt! Slechts twee ingrediënten en we maken…

Dominokoekjes !

Vooral in de Verenigde Staten een begrip. Op Pinterest vond ik zelfs een Domino Cutter set, waarmee je de stenen en de stippen kan vormen. Dat hebben we allemaal niet nodig! Gewoon een paar pakken kant-en-klare koekjesmix en een restje (zwarte) rolfondant.

dominokoekjes maken en andere recepten voor kinderen op www.moodkids.nl

Benodigd

  • 3x Mix voor Kinderkoekjes (AH)
  • Restje rolfondant (liefst zwart)
  • Poedersuiker voor het uitrollen
  • Deegroller
  • Spuitmondje rond maat 10
  • Dominospel (om na te maken!)

Dit moet je doen

Maak het deeg zoals staat aangegeven op de verpakking. Maak van de geknede bal die je aan het eind van de instructie over hebt, één of meerdere rechthoekige staven. Houd er rekening mee dat de koekjes in de oven nog wat groter zullen worden.

Dek het deeg af met plastic en zet een half uur in de koelkast om op te stijven. Haal daarna het deeg uit de koelkast en snijd het in plakken (dominostenen!). Bak de dominostenen nu af volgens de instructie op de verpakking. Laat de dominostenen afkoelen op het aanrecht.

dominokoekjes maken en andere recepten voor kinderen op www.moodkids.nl

Versieren!

Rol met behulp van een deegroller en wat poedersuiker de rolfondant uit tot het 1-2 mm dik is. Steeg met behulp van het spuitmondje ogen uit voor op de dominostenen. Snijd ook stripjes fondant uit om de scheiding te maken tussen de twee vlakken op een steen. Ervaring leert dat je geen “lijm” nodig hebt om de fondant op de koekjes te plakken. Gewoon een beetje aandrukken!

Ik heb de dominodoos van mijn dochter gebruikt en de samenstelling van de stenen exact nagemaakt om zeker te weten dat ik een kloppend spel had.

Eet en speel smakelijk! Wel je handen wassen voor het spelen!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food