By 10 april 2013 Read More →

DIY K(r)oningscupcakes

Er komt een hele bijzondere Koninginnedag aan en daar kan ik natuurlijk niet om heen. Daarom alvast ter ere van onze nieuwe koning speciale Koningscupcakes ™ deze maand!

k(r)onings cupcakes #kroning recept www.moodkids.nl

 

 

Benodigd voor 12 cupcakes:

 

Cupcakes

 • 125 gram zachte boter
 • 2 eieren
 • 125 gr witte basterd suiker
 • 125 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1/2 vanille stokje (geschrapt)
 • 3 eetlepels melk

Botercrème

 • 250 gram zachte boter
 • 150 gram poedersuiker
 • Smaakstof Mandarijn van bv Pantidess (naar smaak)
 • Kleurstof Oranje (of rood en geel…) van bv Wilton (naar behoefte)

Versiering

 • Vlaggetjes
 • Chocolade kroontje (banketbakker)
 • Mini kroontjes (taartwinkel)
 • Rood, wit en blauw rolfondant
 • Poedersuiker voor het uitrollen
 • Spuitzak met kartelmondje
 • Cupcakevormpjes (oranje, natuurlijk!)
 • Deegroller

Bereidingswijze:

 

Bakken

Mix in een keukenmachine (of met een handmixer) alle bestanddelen onder het kopje ‘cupcakes’ door elkaar, behalve de melk. Voeg als het geheel gemengd is de melk toe en mix tot een glad geheel.

Verdeel het beslag over twaalf cupcakevormpjes en bak ze in het midden van de oven op 175 graden. Controleer na een minuut of 14/15 met een houtenprikker of de cupcakes gaar zijn. De prikker moet er schoon uit komen. Anders moeten de cupcakes nog iets langer in de oven.

Haal de cupcakes als ze klaar zijn uit de oven en laat GOED afkoelen op het aanrecht.

k(r)onings cupcakes #kroning recept www.moodkids.nl

Versieren

Klop voor de botercrème de boter op tot deze luchtig en wit is. Meng de overige ingrediënten er doorheen tot het een glad geheel is. Plaats de botercrème in de spuitzak. Snijd de cupcakes horizontaal halverwege door het midden. Spuit met de spuitzak een cirkel botercrème op de onderste helft van de cupcake en plaats de bovenkant er op. Ik heb de cirkel nog opgevuld met gekleurde muisjes, maar dat voegde niet veel toe…

Kneed de staven rolfondant goed en langdurig, tot ze flexibel en kneedbaar aanvoelen. Rol met behulp van poedersuiker (om plakken aan het werkblad tegen te gaan) de rolfondant uit tot ongeveer 2 mm. Pak een steker of een glas met ongeveer dezelfde grote als de bovenkant van de cupcake en steek rondjes uit.  Snijd de rondjes in drie gelijke stukken, zodat je banen van een vlag krijgt. Nu kan je de Nederlandse vlag samenstellen! Doe dit net zo vaak als nodig. Voor de witte cupcakes heb je effen witte rondjes nodig.

Smeer de bovenkant van de cupcakes in met botercrème, zoals je een boterham zou besmeren. Nu kan je de stukken van de vlag daar op plakken.

Spuit om af te werken een rozet botercrème in het midden van de bovenkant van de cupcake. Leg hier evt. een chocolaatje tegen aan. Bij de witte cupcakes lijm je de kleine kroontjes vast met botercrème. Steek om het helemaal af te maken nog een Nederlandse vlag er in! Laat het feest maar beginnen!!!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Koningsdag, Algemeen, Food