By 13 februari 2013 Read More →

Kinderkeuken Mini Quiches

Deze maand heb ik mini quiches gemaakt. Om het zo toegankelijk mogelijk te maken, heb ik gekozen voor hamblokjes en erwtjes. Daar zijn alle kinderen toch dol op? Je kunt natuurlijk een eigen vulling verzinnen! Erwtjes met gerookte zalm, gekarameliseerde rode ui met spek en geitenkaas, tomaat met mozzarella en oregano…

zelf mini quiches maken #recept #kinderkeuken

Benodigdheden (voor zes quiches)

  • 6 plakken hartige taartdeeg van Koopmans (diepvries v/d super)
  • 2 grote eieren
  • 100 gram hamblokjes
  • 100 gram doperwtjes
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • Peper/ Zout
  • Ronde steker voor deeg
  • Bakvorm

zelf mini quiches maken #recept #kinderkeuken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en haal de plakken deeg uit de vriezer om te ontdooien.

Klop in een kom de eieren los en voeg daarna alle overige ingrediënten toe. Op smaak brengen met peper en zout.

Steek met een stekertje de deegplakjes uit, zodat ze precies tot de rand van de vormpjes komen. Je kunt evt om een glas of mok heen snijden, als je geen stekertjes hebt. Als je geen siliconen vorm hebt, moet je niet vergeten de vorm in te vetten.

Plaats de deegjes in de vormen en verdeel het eiermengsel over de zes vormen.

In 16/17 minuten afbakken.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food