Limo – zelf limonade maken

Zelf limonade maken is makkelijk en lekker. Maarten maakt dit als hij citroenen over houdt van limoncello maken. Op deze limonade zullen je kinderen dol zijn! Bekijk hier het recept.
Zelf limonade maken is makkelijk en lekker. Maarten maakt dit als hij citroenen over houdt van limoncello maken. Op deze limonade zullen je kinderen dol zijn! Bekijk hier het recept.

Terwijl ik dit stuk schrijf regent het pijpenstelen. Niet echt de zomer die we tot nu toe hadden verwacht, al hebben we ook al wat mooie dagen gehad. Hopelijk is het weer ten tijde van publicatie van dit stuk al wat beter en in ieder geval wat constanter.

Badje in de achtertuin om de kinderen te verkoelen, hele dagen op het strand en lekker vroeg de barbecue aan!

Citroenen over

Het recept van deze maand, daar moet ik eerlijk in zijn, is voor mij een bijproduct. Ik maak graag zelf limoncello en daar heb ik op mijn mijn blog een aantal jaar geleden een stukje over geschreven met recept er bij. Makkelijk om te maken en als je deze zomer misschien toch in Frankrijk bent, kan je de alcohol bij de drogist kopen. Drie/ vier euro voor een liter 94%. Bij het maken van limoncello gebruik je alleen de schil van de citroen, waardoor je een stuk of tien mishandelde vruchten over houdt.

Gooi je de vruchten zelf dan weg?  Nee! Naast het feit dat dat zonde is, is limonade maken zelf ook zo leuk! Je kinderen zullen er dol op zijn!

Zelf limonade maken is makkelijk en lekker. Maarten maakt dit als hij citroenen over houdt van limoncello maken. Op deze limonade zullen je kinderen dol zijn! Bekijk hier het recept.

Zelf limonade maken

Ingrediënten:

  • 250 ml citroensap
  • 800 ml water
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Munt (hoeft niet)

Bereidingswijze:

Pers de citroenen. Dit kan lastig gaan, omdat de schil er af is. Ik knijp ze met de hand uit. Daarna wel even zeven om de pitten er uit te vissen.

Meng suiker, vanillesuiker en water en verwarm dit in een pan. Dit doe je om de suiker goed op te laten lossen in het water. Meestal laat ik het 1-2 minuten zachtjes koken. Goed roeren. Daarna af laten koelen.

Meng het sap met het afgekoelde suikerwater, roeren, schenk het in een kan en laat heel koud worden in de ijskast. Ik vind het altijd lekker om een takje munt in het glas te doen bij het serveren. Niet alle kinderen vinden dat lekker.

 

Tips:

  • Als je limonade met prik wil maken, los je de suiker op in 100 ml water en voeg je later 700 ml Spa rood/ Pellegrino toe!
  • Dit recept leent zich trouwens ook prima om in te vriezen als ijsjes.

 

Zelf limonade maken is makkelijk en lekker. Maarten maakt dit als hij citroenen over houdt van limoncello maken. Op deze limonade zullen je kinderen dol zijn! Bekijk hier het recept.

 

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food