By 24 augustus 2016 Read More →

Met een dino fan thuis is dit écht heel leuk!

Is jouw kind een groot fan van dinosaurussen? Dan is dit leuk om te knutselen thuis. Maak van brooddeeg dino botten en graaf ze op in je zandbak. Ook leuk voor een dino kinderfeestje!

Twee weken geleden hebben we op Jobs verjaardag samen met een vriendje Dinoland in Zwolle bezocht. Het was het laatste dingetje van zijn bucketlist voor deze zomervakantie. Na de dino-actie van Albert Heijn zijn de dino’s weer helemaal hot hier thuis!

Eén van de dingen waar de jongens zich enorm mee vermaakten in Dinoland was het opgraven van dino botten. Als echte paleontologen gingen de mannen in een zandbak aan de slag met kwasten. Ik bedacht me al snel dat je dit natuurlijk ook makkelijk zelf kan maken en thuis in de zandbak kan laten spelen. Ook leuk voor een dino-feestje!

Dino botten maken

De dino botten maken we van brooddeeg. Daarvoor heb je nodig:

  • 3 kopjes bloem
  • 1 kopje zout
  • 1/4 kopje water
  • 1 theelepel olie (voor de elasticiteit)
  • Evt voorbeelden van dinobotten. Die vind je makkelijk via Google, maar ook in je Freek Vonk dinoboek staan er de nodige.
  • blanke lak
  • grote blokkwast (bijvoorbeeld Action)

Zo maak je het

1. Doe het bloem, zout en water in een grote kom. Meng het door elkaar tot het een soepel deeg is geworden en je er een bal van kunt maken.

2. Laat je kind de dino botten maken. Hou alleen even in de gaten dat de botten niet dikker worden dan circa 1 centimeter. Anders duurt het drogen vrij lang in de oven. Ook niet te dun, want dan breekt het te snel tijden het spelen.

Dino botten maken van brooddeeg.

3. Leg de botten op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet in de oven. Stel de oven in op 60 minuten op 100 graden. Na een uur stel je de oven wederom voor een uur in op (dit keer) 125 graden. Voel na dat uur of het deeg hard genoeg is. Druk er met je vinger in. Het deeg moet niet meer meegeven, anders moet je het nog langer bakken. Laat vervolgens afkoelen.

4. Lak zowel de bovenkant als de onderkant van de botten. Laat wederom weer goed drogen.

5. Nu kan er gespeeld worden! Begraaf de botten in je zandbak. Laat je kind met een klein schepje en een grote blokkwast als een echte paleontoloog de botten bloot leggen!

dino botten maken en opgraven

Pin deze DIY makkelijk op je eigen pinbord door hieronder op het Pinterest logo te klikken!

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.