By 27 januari 2018 Read More →

Schaap kostuum om zelf te maken voor carnaval

Vorige week schreef ik al over het LEGO blokje carnavalskostuum dat mijn creatieve vriendinnetje Annemarie voor één van haar tweelingmeiden had gemaakt. Vandaag is het de beurt aan Jorieke. En Jorieke wilde verkleed als schaap. Annemarie had (uiteraard) geen schaap kostuum liggen en ging dus zelf aan de slag.

Het resultaat is wat mij betreft het liefste schaapje van de wereld! Ook Jorieke ziet er echt zo cute uit! Annemarie heeft me wederom verteld hoe ze het gemaakt heeft.

Schaap kostuum zelf maken

Wat heb je nodig:

  • muts
  • stuk stevig zwart karton of karton wat je zwart maakt 😉
  • stuk wit vilt of wit karton
  • wit t-shirt
  • zwart t-shirt met lange mouwen
  • zwarte legging, maillot of broek
  • pakken wattenbolletjes
  • lijmpistool + patronen
  • zwarte schmink

Kijk hier voor andere leuke DIY verkleedkleding en carnavalstips

Zo maak je het schaap kostuum:

Annemarie kocht bij de Zeeman een goedkope muts en een, voor haar dochter, oversized t-shirt maat XS. Het t-shirt neem je aan de zijkanten iets in om het smaller te maken. (En dat hoeft echt niet perse met een naaimachine. Dat kan ook makkelijk met wat veiligheidspelden. Doe er eventueel voor de veiligheid eventueel een stukje ducttape over.) Knip de mouwen van het t-shirt af.

Pak nu het zwarte karton en knip twee oren. Houd wat extra ruimte aan de onderkant over, waar je het karton dubbel vouwt, zodat je de oren straks makkelijk op de muts vast te kunnen plakken. Knip vervolgens twee kleinere witte voor de binnenkant van de oren. Plak de binnenkant van de oren met lijm vast op de oren. Lijm de oren vast aan de muts. Het handigst is als je kind de muts even opzet, zodat je goed kan bepalen waar de oren horen te zitten. Zet met naald en draad grof de oren nog even extra vast. Dat hoeft niet netjes, want er komen straks toch bolletjes watten over.

En dan begint de grootste klus. Wattenbolletjes plakken op de muts en het t-shirt. Haal de bolletjes voorzichtig uit elkaar en leg ze klaar. Plak vervolgens de bolletjes er één voor één op. En laat goed drogen.

Op de carnavalsdag zelf trek je de zwarte onderkleding aan, trek het t-shirt met de bolletjes aan en stop de (lange) haren van je kind onder de muts. Maak tot slot met zwarte schmink een lijntje boven de bovenlip, een lijntje naar de neus en maak de punt van de neus zwart. En ineens staat er een lief schaapje voor je!

Kijk de tweeling eens stralen! Missie geslaagd!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.