By 17 januari 2018 Read More →

DIY LEGO blokje kostuum voor carnaval

Zelf iets maken of knutselen voor carnaval? Bijvoorbeeld dit leuke lego blokjes kostuum. Lees de beschrijving op de blog. #carnaval #verkleden #lego #knutselen

Ondanks dat ik boven de rivieren woon, wordt er in ons dorp wel carnaval gevierd. Niet op grote schaal zoals onder de rivieren, maar we hebben in onze gemeente zelfs twee carnavalsverenigingen. Job zit op een school met een katholieke identiteit. Carnaval wordt daar zeker gevierd!

Mijn kind vindt carnaval geweldig. En dat ligt niet zo zeer aan het carnaval, maar vooral aan het verkleden. Daar is meneer nog steeds dol op. We proberen eigenlijk elk jaar low budget een kostuum te fabriceren. Annemarie, een vriendin van mij, doet hetzelfde voor haar tweeling. Twee heerlijke extraverte meiden, die ook dol zijn op een verkleedfeestje! Deze belhamels weten ook altijd exact wat ze willen. Annemarie vindt het ook een leuke uitdaging om voor een klein prijsje een tof kostuum te maken.

Kijk hier voor andere leuke verkleedkleding en carnavalstips

Vorig jaar vertelde ze me in de aanloop naar carnaval wat ze voor de meiden had gemaakt. Ik vond het zo tof dat ik vroeg of ik ze voorafgaand aan carnaval mocht fotograferen. Vandaag de eerste van de tweeling: Maartje. Volgende week is zus Jorieke aan de beurt!

LEGO blokje kostuum voor je kind

Maartje wilde graag als LEGO blokje kostuum. Dat is wat mij betreft echt super geslaagd!  Annemarie heeft me verteld hoe ze de outfit heeft samengesteld en ik heb het braaf voor je getypt.

 

Wat heb je nodig:

  • doos
  • rode plakkaatverf
  • koker
  • logo LEGO (check Google afbeeldingen)
  • rood shirt met lange mouwen
  • rode broek of rode maillot en rood rokje (of doe net als annemarie en koop een rood hemdje, trek die naar beneden en stop de bovenkant in de maillot)
  • rode haarverf
  • schaar/mesje
  • zaag
  • kleurenprinter

Zo maak je een LEGO blokje kostuum voor carnaval

1. Snijd gaten in de doos en zaag een koker

Snijd één zijkant (de korte kant) van de doos eruit. Dit wordt de onderkant van het kostuum. Snijd in de andere zijkant een ovaal voor het hoofd. Groot genoeg maken. Maar niet te groot, anders glijdt de doos over de schouder bij het dragen. Maak aan de zijkanten gaten voor de armen. Zaag een koker in gelijke stukken. Dit worden de noppen van het LEGO blokje.

2. Verven

Verf de doos rood. Zorg dat de doos echt mooi effen gekleurd is, dus je moet er misschien nog een tweede keer overheen. Verf ook de noppen.

3. LEGO logo printen en knippen

Zoek bij Google afbeeldingen naar een LEGO logo in groot formaat. Vergroot of verklein het logo zo dat het past binnen je noppen. Print uit. Zorg dat je evenveel logo’s als noppen hebt.

4. Noppen plaatsen

Verdeel de noppen gelijk over de doos. Trek met een potlood de binnenkant van de noppen. Haal de noppen van de doos af en plak de LEGO logo’s met lijm binnen de potloodtekening. Plak vervolgens de kokers met sterke(!) lijm vast. Laat goed drogen.

5. Aankleden en feesten maar!

Maartje koos voor een rood LEGOblokje, maar elke kleur is uiteraard mogelijk. Zorg in ieder geval dat de kleding in dezelfde kleur is als het blokje. Wat ik echt een heel grappig detail vind, is de bun (de hoge knot), die ook rood is geverfd als een extra nop. 😉

Ik zeg: start die polonaise maar!

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.