By 8 januari 2017 Read More →

Vogelvoer maken met fruit

Maak samen met je kinderen vogelvoer van fruit. Fijn voor de vogels en leuk om te knutselen in de herfst en de winter. #knutselen #vogelvoer #fruit #kinderen #herfst #winter

En ineens lag er sneeuw! Naast veel sneeuwpret bedachten Job en ik dat het leuk was om -naast onze pot vogel-pindakaas en vetbollen- nog wat extra’s voor de vogels te maken en op te hangen. Leuk klusje als afsluiter van deze vakantie. Samen met zijn vriendje gingen we aan de slag.

Maak samen met je kind voer voor de vogels in de tuin. Dit keer hebben we wat DIY ideetjes voor vogelvoer maken met fruit. Je leest ze hier.

Op MoodKids hebben we al een aantal leuke artikelen over vogelvoer maken samen met je kinderen. Maar nog geen artikel over vogelvoer maken met fruit. Op de website van de Vogelbescherming las ik dat alle fruit prima is voor vogels. Dat ze dol zijn op appels wist ik al. Ze hebben de appels uit onze appelbomen aardig te grazen genomen dit jaar.

> Lees ook: Zelf een vogelvoerhuisje maken

Vogelvoer maken met fruit

#Appelslinger

Haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appel in plakjes van ca 0,5 cm dik. Knoop de stukjes aan elkaar met een touw tot een appelslinger. Hang de slinger in de boom.

Nu het weer kouder is, is het leuk om samen met je kind wat te maken voor de vogels. Dit keer hebben we wat ideetjes voor vogelvoer maken met fruit.

# Gevulde appel

Snijd een appel doormidden. Steek er een vormpje in en hol uit. Leg twee blaadjes gelatine 5 minuten in koud water volgens de gebruiksaanwijzing. Knijp uit en verwarm in een pannetje. Meng dit met wat vogelzaad. Roer door elkaar. Let op dat de zaadjes niet verbranden. Vul de appel en laat drogen. Hang de gevulde appel op met een touwtje.

Nu het weer kouder is, is het leuk om samen met je kind wat te maken voor de vogels. Dit keer hebben we wat ideetjes voor vogelvoer maken met fruit.

# Gedroogd fruit slinger

Ik ben het nieuwe jaar begonnen met mijn keuken uitmesten. Achterin mijn kast vond ik nog een restantje gedroogd fruit, dat wel erg uitgedroogd was. Job heeft ze aan dun draad geregen. En we maakten er een soort krans van.

Nu het weer kouder is, is het leuk om samen met je kind wat te maken voor de vogels. Dit keer hebben we wat ideetjes voor vogelvoer maken met fruit.

Ook maakten we nog de leuke feestslinger die Manja vorig jaar bedacht. We hebben alles in de tuin opgehangen. Nu maar hopen dat het feest in de boom met al dat gekozen felgekleurde oranje wol de vogels niet afschrikt. 😉

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.