By 25 januari 2016 0 Comments Read More →

Een feestslinger met vogelvoer maken voor de vogels

Toen het vorige week een stuk kouder was, werd het voor onze gevederde vrienden steeds lastiger om eten te vinden. Natuurlijk kun je daar van alles voor kopen in de winkel. Maar samen met je kind een vogel slinger maken is wel heel leuk en meteen een gezellige binnen bezigheid.

Een feestslinger met vogelvoer maken

Wat heb je nodig:

vogelvoer maken benodigdheden

– wc rollen

– gekleurd touw/wol

– kralen

– pindakaas (het liefst speciale voor vogels i.v.m. zoutgehalte)

– vogelzaad

– mes om mee te smeren

– diep bord

Hoe maak je het?

1. Start met het maken van de slinger

Knip het draad op ongeveer 1,5 meter af. Haal het draad door een wc rolletje. Schuif hem naar het eind. Maak het rolletje vast met een knoop aan het touw. Let op dat je aan het eind genoeg touw overlaat om een lusje te maken waaraan je de slinger aan de tak kunt hangen. Dit geldt uiteraard alleen voor de eerste en de laatste wc-rol van de slinger.

Rijg een kraaltje door het draad. Deze zet je ook vast met een knoopje, zodat de volgende kraaltjes niet verder kunnen schuiven. Hierna schuif je nog een aantal kraaltjes aan, zoveel als je mooi vindt. Ik doe er zeven in totaal.

Het laatste kraaltje zet je weer vast, zodat de kraaltjes aan beiden kanten vastzitten. Vervolgens knoop je weer een rolletje vast en herhaal je het proces met de kralen hierboven.

2. Smeer de wc-rolletjes in

Nu komt het favoriete onderdeel van mijn zoontje Dex! Doe het vogelzaad in een ruim bakje of diep bord en doe de pindakaas in een kommetje. Smeer de pindakaas op de wc-rol en haal deze vervolgens door het vogelzaad.

vogelvoer maken

 

3. Ophangen maar!

Ga naar buiten kies een mooi plekje uit en hang de uiteinden ieder aan een tak. Et voila, een vrolijke vogel slinger. Eet smakelijk kleine vogelvriendjes!

vogelvoer maken eindresultaat

>> Bekijk via deze link ook de andere vogelvoer tips <<

[ssba]

Auteur:

Manja is 32 jaar oud, grafisch vormgever en vooral ook moeder van twee heel eigenwijze kinderen: zoontje Dex (2011) en dochtertje Puck (2015). Klik op Manja's naam hierboven voor meer informatie over haar.