Minions mania en wij doen mee!

Wij zijn enorme fans van tekenfilms. Van Verschrikkelijke Ikke I en II hebben we als gezin enorm genoten. Job lacht zo verschrikkelijk hard om de grappen en grollen van de Minions (en ook nog na 5 keer kijken ;)). De Minions mania heeft hier al toegeslagen. Daarom deze Minions must do’s voor deze zomer.

6 Minions must do’s 

 

1. ‘Alle Minions in de rij’ traktatie

In Frankrijk eten onze kids regelmatig madeleines. En laat die nou net een Minion vorm hebben. Knip een gele strook karton van circa 3 centimeter breed, teken er met zwarte stift een oog/ogen en een mondje op (of maak die met een witte sticker of wiebeloogje), teken de zwarte band en vouw en plak de strook om de madeleine. Verf de onderkant van een eierdoos blauw met plakkaatverf. Laat drogen en zet de Minions er rechtop in.

 

minions traktatie maken

 

2. Minion haarband

Laat je kind van strijkkralen (of maak het uiteraard zelf) een Minion maken. Patroon voor eenogige of tweeogige Minion vind je hier.  Strijk de strijkkralen met een stuk bakpapier aan twee zijden. Haal een stukje (transparant) draad door de Minion aan de boven- en onderzijde. Knoop strak vast aan een haarband.

minions haarband maken

 

3. Minion ballontennis

Dit spelletje is ook leuk voor op vakantie. Het enige wat je nodig hebt is een (gele) ballon, twee papieren bordjes en eventueel 2 ijsstokjes of twee stukje lint. Blaas de ballon op. Teken op de ballon een Minion oog en band. Laat goed drogen. Maak de ijsstokjes of de stukjes band vast aan de bordjes. Probeer nu zo lang mogelijk de ballon in de lucht te houden door er met de bordjes tegenaan te slaan. Liever iets meer competitie? Maak dan van stoepkrijt een veld en maak er een Minion-ballon-tennis-competitie van.

minions spel maken

4. Minion ketting maken

Job kreeg van een vriendin een hele zak met Minions van een spaaractie van een supermarkt. Ik draaide er voor hem een haakje in en met behulp van wat letterkralen van de Wibra en een veter en wat foamkralen van de Zeeman maakte hij er voor zichzelf een leuke ketting van. Die hij nu al twee weken draagt.. 😉

minion knutselen ketting

5. Minion wasknijper

Pak een houten wasknijper. Verf de bovenste helft geel en het onderste stuk blauw. Kleur ook de zijkanten en de boven-en onderkant van de bovenste knijper. Maak een oogje plus mondje met een zwarte stift. Klaar is je Minion! Leuk op een Dutch Bento zakje of traktatiezakje. Wij konden in Frankrijk geen beweegbare oogjes vinden. Die zijn natuurlijk ook erg leuk!

minions traktatieknijper maken

6. Minion soep

Jasmijn maakte vorige maand voor ons al Minion soep. Een lekkere tropische soep. Ideaal voor deze temperaturen!

minion soep kids recept

Is de Minions mania ook al bij jullie toegeslagen?

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.