Deze water-zitzak is echt koel!

Tropisch weer vraagt om wateractiviteiten. Ken je deze water-zitzak al? Makkelijk te maken en zorgde hier voor veel pret. En lekker verkoelend!

Deze zitzakken had ik vorig jaar al eens op Pinterest gezien. Ze heten daar water blobs. Alleen de naam klinkt al erg leuk toch?

Met dit tropische weer, was het de uitgelezen kans om ze eens zelf te maken. En ze vielen hier in zo’n goede aarde dat ik ze graag me je deel.

Blijf je thuis deze vakantie? Bekijk het artikel: zo vermaken de kids zich

Water-zitzak maken

Tropisch weer vraagt om wateractiviteiten. Ken je deze water-zitzak al? Makkelijk te maken en zorgde hier voor veel pret. En lekker verkoelend!

Wat heb je nodig?

  • Stevig plastic (minimaal 4 millimeter dik). Wil je dat je kind er helemaal op kan liggen, dan moet je ongeveer + 40 centimeter van de lengte van je kind aanhouden.
  • Strijkijzer en strijkplank.
  • Bakpapier.
  • Theedoek en duct tape.
  • Tuinslang en water om de zak te vullen.
  • Eventueel plastic vissen.
  • Eventueel kleurstof.

Zo maak je een water-zitzak:

Ik zal meteen iets bekennen. Ik ben soms een beetje een ‘luie’ knutselaar. Met de water-zitzak in mijn achterhoofd, zag ik bij de Action plastic puinzakken liggen van vrij dik plastic. Daar heb ik het voor het eerst mee uitgeprobeerd. Stevig genoeg voor een jongetje van 6 en zijn vriendinnetje van 3.

1. Leg de open kant van de uitgevouwen plastic zak op je strijkplank. We gaan deze kant op 2 à 3 centimeter na dicht strijken. (Maak je zelf een grote zak van plastic zeil dan moet je uiteraard rondom strijken.)

2. Leg het bakpapier op de plastic zak. Dit voorkomt dat je strijkijzer vastplakt aan het plastic.

3. Strijk voorzichtig over het bakpapier. Haal het bakpapier eraf en kijk of het plastic aan elkaar vast gesmolten is. Ik heb inmiddels ervaren dat er verschil zit in plastic en de temperatuur, wanneer het aan elkaar vast smelt. Zet je strijkijzer daarom eerst vrij laag en steeds een beetje hoger totdat het plastic aan elkaar smelt. Let op dat je 2 à 3 centimeter in het midden open houdt. Hier moet straks je tuinslang in.

4. Leg de zak op de plek neer waar je hem wilt hebben. Gevuld is zelfs zo’n kleine zak niet meer te tillen. Althans, niet door mij. ;))

Vullen maar

5. Oké, tijd om de zak te vullen. Steek de waterslang in het gat. En hou je theedoek en duct tape bij de hand (alweer ervaring. ;))

TIP: Voordat je de zak vult met water, kun je er eventueel wat blauwe kleurstof en wat plastic vissen erin doen. Zo maak je echt een aquarium. Helaas was dit in ons dorp niet verkrijgbaar en was voor dit artikel te laat met online bestellen. Dus bij ons is hij transparant met wat Hema duikvisjes gebleven. Pas overigens wel op met je kleding met kleurstof.

6. Gevuld? Haal de tuinslang eruit en maak met de theedoek de zak rond de vulopening goed droog. Vouw de rand dubbel en plak de zak heel goed dicht met duct tape. Zowel horizontaal als verticaal plakken. Anders blijft hij lekken en loopt hij langzaam leeg. Duurde bij ons de eerste keer nog wel een dag overigens…

Ontstaan er tussendoor gaatjes? Gewoon even droog maken en stukje duct tape erover.

Veel waterplezier!

Nog niet genoeg waterpret? Lees dan ook het artikel: waterspelletjes voor veel waterpret

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.