By 27 augustus 2014 Read More →

It all begins with a good start

Natuurlijk weten we allemaal wel dat het slim is om ’s-ochtends wat te eten. En het ontbijt overslaan wanneer je kinderen hebt is al helemaal niet verstandig. Niet voor hen maar ook niet voor jezelf.

Maar wij weten ook dat het zeker in de ochtend gewoon spitsuur is. Hartstikke druk dus. Begrijpelijk dat je dan af en toe gewoon vergeet te ontbijten. Niet doen hoor! Want het is echt zo: It all begins with a good start !

it all begins with a good start

Soms heb je even een extra reminder nodig. Daarom maakten we de download poster “It all begins with a good start” voor je en hebben we 5 goede redenen op een rijtje gezet waarom ontbijten goed voor jullie is.

5 redenen ontbijt kinderen 5

Vijf redenen waarom een evenwichtig ontbijt goed is voor kinderen (en voor jezelf!):

  1. Een kinderlijf kan wel wat energie gebruiken nadat het zo’n 7 tot 12 uur lang letterlijk in de slaapstand heeft gestaan. Een stevig ontbijt kan dus helemaal geen kwaad, zeker niet als je voor de middag al moet presteren op school.
  2. Voedingsstoffen je kunt er niet zonder. Wanneer je er in de ochtend al mee begint is de kans groter dat je kind de rest van de dag genoeg binnenkrijgt.
  3. Zet die darmen maar aan het werk! Een goed ontbijt zorgt voor een goede stoelgang voor je kind en dat je kind minder snel last van buikpijn krijgt.
  4. Minder snoepen en snaaien. Een evenwichtig ontbijt zorgt er voor dat de trek tussendoor minder is.
  5. Samen ontbijten is gewoon gezellig! Zeker als je er de tijd voor kunt nemen is het ontbijt een fijn en gezellig begin van de dag. Kinderen leren dat samen eten lekker en sociaal is. De avond ervoor de tafel dekken en gewoon iets eerder opstaan en iedereen gaat vrolijker de deur uit met een gevulde maag.

TIP: Op zoek naar snelle evenwichtige ontbijtjes voor in de ochtendspits? Bekijk dan eens het artikel 7 ontbijt ideeën voor op vakantie dat we recent schreven of ga naar Kellogg’s voor nog meer inspiratie.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Downloads

Auteur:

Eefje Kleijweg richtte in 2011 samen met Maike MoodKids op. Inmiddels werkt ze weer fulltime als freelance vormgever vanuit haar studio in Groningen, waar ze ook woont met Eric en twee kids, Sam ('13) en Lily ('09). Naast grafische vormgeving houdt Eefje interieur design, illustratie, stoeien met Sam, knutselen met Lily, arthouse films en sporten.