Traktatie met lege potjes Play-Doh

Met lege potjes Play-Doh maak je simpel een leuke traktatie. Lees hier hoe. #trakteren #diy

Voor de Facebookpagina voor Play-Doh bedenk en maak ik al twee jaar dingen die leuk zijn om te maken met je kind. Ons huis wordt dus af en toe overspoeld met Play-Doh. Nieuwe materialen, maar vooral veel potjes klei. Ik ben nogal ‘bewaarderig’. (Inderdaad dat opruimen lukt nog steeds niet zo goed). Dus ik had nog heel veel lege potjes Play-Doh staan. 

Elke keer nam ik me voor om daar iets leuks mee te bedenken. Voor de Facebookpagina bedacht ik al een kerstboom vol dekseltjes. Maar op een of andere manier kwam ik niet veel verder met de potjes. Tot ik ineens bedacht dat ik daar ook een leuke traktatie mee kon bedenken of iets wat je meegeeft na het feestje. Een soort verrassingstrofee.

Heb jij ook vaak lege potjes Play-Doh? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze (met deksel!). Heb je er voldoende dan kun je er deze leuke traktatie van maken. Leuk om uit te delen op school, maar ook tof om aan het eind van een kinderfeestje mee te geven.

Traktatie met lege potjes Play-Doh

Wat heb je nodig:

  • lege Play-Doh potjes met dekseltjes
  • plastic figuurtjes. (Waarschijnlijk slingeren er bij jou thuis er ook nog 300.000 rond. Heb je een leuk themafeestje, dan kun je ook een figuurtje in het thema kiezen. Ik koos voor een superheldje en een bowling kegel.
  • (sterke) lijm
  • spuitverf (ik ben groot fan van de prachtige kleuren van de Edding spray)
  • iets te snoepen of iets gezonds. Play-Doh is niet giftig, maar ik kies toch voor de voorverpakte snoepzakjes van Haribo. Fruit of groente kan natuurlijk ook, maar die zou ik even in een los zakje doen.

Zo maak je ze:

Het maken van deze leuke  traktatie is echt een eitje. De tijd die het kost, zit voornamelijk in het wachten totdat het goed opgedroogd is.

 

Heb jij ook vaak lege potjes Play-Doh? Gooi ze niet weg, maar bewaar ze (met deksel!). Heb je er voldoende dan kun je er deze leuke traktatie van maken. Leuk om uit te delen op school, maar ook tof om aan het eind van een kinderfeestje mee te geven.

Begin met de potjes en de figuurtjes af te wassen met warm water en afwasmiddel om ze te ontvetten. Zorg dat ze echt goed droog zijn voordat je naar de volgende stap gaat.

Plak de figuurtjes met de lijm vast op de onderkant van de potjes. Laat wederom goed drogen.

Spuit de potjes met figuurtjes. Ik heb er expres voor gekozen om de dekseltjes niet mee te spuiten. Ik vind het contrasterende kleurtje bij het eindresultaat juist erg leuk. Wil je deze juist wel mee spuiten, dan ook vooraf even afwassen. En dan zou ik het verven los van de beker.

Wederom goed laten drogen. Als ze zijn opgedroogd, kun je er iets lekkers of leuks in verstoppen en het dekseltje erop doen. Zet ze vervolgens rechtop op een leuk (dien)blad en klaar is Kees!

Maak je deze trofees ook zelf? Post je op je social media met de #moodkidsnl en #moodkidsdiy. Maandelijks geven we iemand een cadeautje voor de leukste diy gebruikt van MoodKids.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.