By 28 april 2018 Read More →

Slijm zelf maken met magnetisch zand

Het zelf slijm maken is nog steeds erg populair hier in huis. Het basis recept om zelf slijm te maken kunnen ze al helemaal uit hun hoofd. Tijd voor wat variatie!

Dus we pakten Het ultieme slijmboek er nog eens bij. Het recept om zelf slijm te maken met magnetisch zand leek ons wel een toffe combinatie. En aangezien we alle speelgoed trends volgen, hadden we nog wel een kilootje magnetisch zand in huis. 😉

Slijm zelf maken met magnetisch zand

Je hebt nodig:

  • grote kom
  • maatbeker
  • mengereedschap

Ingrediënten: 

  • Een portie basis slijm (van witte lijm adviseren ze in het boek, maar omdat ik geen goede witte lijm kon vinden heb ik het basisrecept met transparante lijm gebruikt)
  • 250 ml transparante kinderlijm
  • Scheerschuim
  • Lenzenvloeistof
  • Dezelfde hoeveelheid magisch zand als slijm
  • Kleurstof

Lees ook: Slijm maken met schuimkralen voor gaaf effect!

Zo kun je dit slijm met magnetisch zand zelf maken

Maak zelf je basis slijm door de lijm te mengen met een flinke dot scheerschuim. Roer dit goed. Voeg daarna wat lenzenvloeistof toe. En blijf roeren tot het slijm loskomt van de kom. Dan kun je het slijm uit de kom pakken en kneden. Als je vaker zelf slijm hebt gemaakt, kun je dit inmiddels op gevoel. Is het slijm nog te plakkerig, voeg dan weer wat lenzenvloeistof toe. Als de basis goed is, voeg je steeds wat magnetisch zand toe en blijf goed kneden.

Door het magnetische zand verandert de structuur van het slijm. En zo heb je weer eens wat anders om te kneden en een nieuwe versie slijm om zelf te maken. Bewaar dit gave zelf gemaakte slijm in een luchtdicht afgesloten pot of bak, zodat het niet uitdroogt en je er zo lang mogelijk plezier van hebt!

Bestel hier:

Het ultieme slijmboek, Alyssa Jagan, SU Books, 17,49 euro

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.