By 1 mei 2017 Read More →

Knutsel je eigen Japanse karpervlag voor kinderdag

Heb je ze gezien tussen je emoji? Twee vissen aan een stokje bedoelen we. Dat zijn koinobori, bij ons beter bekend als karpervlag

In Japan hangen ze rond 5 mei overal in het land te wapperen in de wind. Het is dan kodomo-no-hi wat kinderdag betekent.

Sinds kort zijn de prachtige, kleurrijke karpervlaggen van het Franse merk Madame Mo terug in onze collectie. Je vrolijkt er je tuin, balkon, of caravan mee op.

Sinds kort zijn de prachtige, kleurrijke karpervlaggen van het Franse merk Madame Mo terug in de collectie van webshop Roppongi.

Maar het is natuurlijk ook leuk om er zelf een heleboel te knutselen. Je print ze uit, kleurt ze in, hangt ze aan een stokje, of rijgt ze aan slinger. Voor een zomers feestje bijvoorbeeld!

Japanse karpervlag maken

Ken je de Japanse koinobori, bij ons bekend als karpervlag? Leuk als versiering voor in je huis of tuin. Roppongi verkoopt ze, maar zelf maken kan ook. Met gratis download.

Dit heb je ervoor nodig:

  • download van de vis, die wij voor je gemaakt hebben
  • kleurpotloden, of stiften
  • een schaar
  • lijm
  • naald, draad
  • eventueel een stokje om je vis aan te hangen

Kleur de print eerst in je favoriete kleuren. Ik heb het staartje en de vinnen wit gelaten, maar dat hoeft natuurlijk niet. Knip de vis en alle losse onderdelen uit en vouw de vis langs de stippellijntjes. Zet zijflappen vast met een stukje plakband, de vis gaat dan een beetje bollen en zo krijg je het wapper-effect van de koinobori. Nu hoef je alleen nog te kiezen of je ze aan stokjes hangt of aan een heel lang draad rijgt.

Vorig jaar hadden we een ander knutsel-project die is ook nog steeds heel leuk om samen te maken!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.