By 5 mei 2016 Read More →

Maak zelf een Japanse karpervlag voor Kodomo-no-hi

Terwijl hier op 5 mei de vlaggen uithangen om onze vrijheid te vieren, hangen in Japan vrolijke karpervlaggen te wapperen in de wind. Heel vroeger speciaal om jongetjes een gelukkig leven te wensen, tegenwoordig eigenlijk voor alle kinderen (kodomo-no-hi betekent namelijk kinderdag).

Je kunt de koinobori, zoals deze Japanse karpervlag heet, kant en klaar kopen. Maar wat is er nou leuker dan ze zelf samen te maken!

Zo maak je een Japanse karpervlag:

Ken je de Japanse karpervlaggen? Sommige mensen hebben het ook wel over karper vliegers. Je kunt ze kant en klaar kopen, maar natuurlijk ook leuk zelf maken. Roppongi legt uit hoe.

 

Je hebt er alleen dit voor nodig:
– een schaar
– een heleboel gekleurde papiertjes
– een wit papiertje
– een zwarte viltstift
– lijm
– een toiletrolletje

Allereerst knip je een heleboel halve cirkeltjes van het gekleurde papier, dat worden de schubben. Daarna voor de staart een paar dunne reepjes van ongeveer 12cm lang. Knip twee rondjes uit het witte papier en zet een zwarte punt in het midden, dan heb je twee oogjes.
Plak het rolletje dakpansgewijs vol met de schubben en de reepjes voor de staart aan de onderkant. De twee oogjes komen in het midden aan de bovenkant. Tot slot plak je met een reepje papier een hengseltje aan de bovenkant, zo kun je hem aan een lijntje hangen. Als je er een heleboel maakt heb je een prachtige slinger. Leuk voor een kinderkamer, of tuinfeest!

Hier zie je een snelle impressie van het productieproces, heel veel plezier!
https://flipagram.com/f/oSkfevO9vn

 

[RED] Toch liever één kopen? Bij Roppongi vind je ze in drie kleuren.

koinobori-karpervlaggen-roppongi, Japanse karpervlag kopen, Japanse karper vlieger kopen

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.