By 10 februari 2017 Read More →

Zo vouw je een Valentijnsslinger met origami hartjes

Zelf knutselen voor Valentijnsdag is extra leuk! Maak van origami hartjes van papier deze leuke Valentijnsslinger. Je leest hier hoe je hem maakt #valentijn #valentijnsdag #knutselen
Zelf knutselen voor Valentijnsdag is extra leuk! Maak van origami hartjes van papier deze leuke Valentijnsslinger. Je leest hier hoe je hem maakt #valentijn #valentijnsdag #knutselen

De dag van de liefde is weer in aantocht. Ook al vinden sommigen het vooral een commercieel gedoe, wij vinden het eigenlijk wel leuk om iets liefs te doen voor een ander. En wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt cadeau, dan geef je iets met een beetje extra liefde. Zoals onze valentijnsslinger van origami hartjes bijvoorbeeld.

Zelf iets knutselen voor Valentijnsdag is extra leuk! Webshop Roppongi maakte voor ons van origami hartjes deze leuke Valentijnsslinger. Je leest hier hoe je hem maakt.

Deze hartjes zijn gemaakt van origami-papiertjes van 7,5cm x 7,5cm. Je kunt ze van elk soort papier maken, maar je kan ook kiezen voor deze typisch Japanse patronen. Ze zijn super makkelijk, want je vouwt ze al in zes stappen. Kijk maar, zo doe je dat.

Valentijnsslinger met origami hartjes zelf maken

<img decoding=.” width=”696″ height=”699″ data-wp-pid=”31728″ />

(van links naar rechts, van boven naar beneden)

  1. Vouw twee maal een diagonale lijn.
  2. Daarna vouw je de bovenste punt tot de middellijn.
  3. Vouw de onderste punt tot boven.
  4. De rechterpunt vouw je tot de middellijn naar binnen.
  5. Doe dat ook met de linkerpunt.
  6. Draai het hartje om en vouw de vier kleine puntjes aan de bovenkant van het hart naar binnen.

Pas op, want als je eenmaal aan de slag gaat, is het moeilijk om te stoppen. Dat geeft trouwens helemaal niks, want je kunt ze ook in een enveloppe stoppen en opsturen naar iedereen die je lief vindt. En voor de Valentijn-sceptici onder ons: de hartjes zijn hartstikke low-budget. Net als deze slinger met harten van papier en deze origami hartjes.

Prachtig origamipapier van webshop Roppongi

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jet en Ingrid zijn al sinds 2008 eigenaars van Roppongi, een winkel gespecialiseerd in Japan. Origami vouwen, amigurumi haken, bento vullen, Japan is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor deze twee ondernemers.