By 19 januari 2015 Read More →

Origami hartje vouwen

Valentijn hangt in de lucht, je ziet alweer de leukste ideetjes voor de dag van de liefde voorbij komen. Dus daarom is het de hoogste tijd: laten we een origami hartje vouwen! Super simpel, je moet alleen even weten hoe. Ik leg het je uit door middel van de onderstaande foto’s en beschrijving.

origami hartje vouwen

Dit heb je nodig om zelf origami hartjes te vouwen: vouwblaadjes of vierkant papier (ik gebruikte 20x20cm en 15x15cm)

Stappenplan Origami Hartje:

Vouw het papier horizontaal en verticaal dubbel, sla open en vouw onderzijde naar de horizontale middenlijn (1,2)

Draai het papier om, gevouwen deel naar je toe leggen, vouw de onderzijde naar de verticale middenlijn (3)

Draai het papier weer om, driehoekig ‘zakje’ boven, de rechte onderkanten naar de middenlijn vouwen, vervolgens de onderkant nogmaals naar midden vouwen waardoor een punt ontstaat (4,5)

Schuif nu deze punt geheel in het ‘zakje’ bovenaan, duw het zover mogelijk. Aan de onderzijde staan nu 2 flapjes omhoog; duw deze 2 punten plat waardoor er 2 pijlen ontstaan (6,7,8)

Vouw de buitenste hoekjes van de bovenzijde naar binnen en daarna dit geheel naar beneden, het hartje is klaar (9,10,11)

Je zult zien dat je niet meer kunt stoppen met vouwen van deze schattige Origami Hartjes (12), het is verslavend!!

how to fold origami hearts

 

Denise Beckand – www.becolorand.nl

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Valentijnsdag, Papier, Thema

Auteur:

Denise Beckand is gek op kleur, geeft kleuradvies voor je huis en heeft een blog Becolorand met verhalen over ‘een kleurrijke en creatieve wereld’. Getrouwd met haar jeugdliefde Emiel woont ze in het zuiden van het land. Ze is verslaafd aan creatief bezig zijn, musea bezoeken, films kijken, lekker koken, gek op vogels en rode lippenstift. Papier is haar favoriete materiaal: ’Iedere keer weer ervaar ik het als een klein wonder hoe een tweedimensionaal vel papier tot leven komt onder mijn handen’. Ze is op zoek naar het ongebruikelijke, dat wat je niet verwacht met papier! Wil je zien wat breng dan een bezoek aan Becolorand