By 4 augustus 2016 Read More →

Spelen met plastic bekers: balletjes ploppers maken

Zoals je wellicht wel weet, zijn wij  thuis dol op festivals. Drie weken geleden hebben we een heerlijk weekend gehad op festival Welcome to the Village in Leeuwarden. 

Een festival waar heel wat kinderen rondlopen en inmiddels veel activiteiten zijn die ook erg leuk zijn voor kinderen. Zo maakten we bijvoorbeeld een toffe tas van een t-shirt (binnenkort op MoodKids). Bekertjes verzamelen blijft ook favoriet. 😉 Dit keer niet voor muntjes, maar voor een keertje grabbelen.

Ook neem ik elk jaar wat dingetjes mee in mijn rugzak voor de ‘wat-zal-ik-doen’-momentjes. Job ging samen met vriendin Pien aan de slag en maakten wat wij balletjes-ploppers noemden. Dat stond garant voor weer een boel plezier. En dit kan natuurlijk ook prima in de achtertuin of op de camping gespeeld worden. 😉

Budget-tip! Maak van een plastic beker een balletjes plopper voor in de achtertuin, op de camping of op een festival. Zo gemaakt en veel plezier! Job en Pien op Welcome tot the Village met hun balletjes ploppers. Je leest hier hoe je ze maakt.

Spelen met plastic bekers: balletjes ploppers maken

Wat heb je nodig:

 • plastic beker
 • washitape of ander plakband
 • ballon
 • schaar of mesje
 • pingpongballetje (Action) of grote pompon (HEMA of Zeeman)

 

benodigdheden ballon plopper

Zo maak je balletjes ploppers

 • Snijd of knip de onderkant van de beker eraf. Plak de onderkant af met washitape om geen scherpe randjes over te houden.
 • Maak in een lege ballon een knoop en knip de bovenkant eraf.
 • Trek de ballon over de opening van de bovenkant (breedste kant) van de beker. Zorg dat de knoop precies in het midden van de opening zit. Zet de ballon vast met washitape.
 • Doe een pingpongbal of pompon in de beker. Trek aan de ballonknoop en schieten maar!

ballon plopper

Tips:

 • Wij deden het op het festival met (dunnere) bierbekertjes. Doe je het ook met bekertjes of met plastic koffiebekertjes, schuif er dan een paar over elkaar voor extra stevigheid.
 • Gewoon schieten is al leuk, maar het balletje nog weer opvangen is nog leuker. Dat kan met nog een balletjes schieter. Pien en Job bedachten dat je ook een biertray met lege bekertjes kon gebruiken om het balletje mee op te vangen.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.