By 29 februari 2016 0 Comments Read More →

Eierdopje maken: leuk voor je kids

Knutselen met kinderen voor Pasen. Maak eierdopjes van brooddeeg. Lees de uitleg op de blog

Maak en versier je eigen eierdopje voor het paasfeest. Ze kunnen lekker kliederen bij het maken van het deeg om daarna er hun eigen versie van een eierdopje van te fabriceren. Mijn dochtertje liet ik half zien hoe je zo’n vogelnestje moest maken en ze zei “Dat wil ik zelf doen!” Griste de knoflookpers uit mijn handen en huppakee… ze maakte het al zelf.

Superleuk om te zien hoe snel kinderen dit soort dingen oppikken. Ik garandeer je dat je hier flink wat knutsel plezier aan zult beleven met je kleintje(s). Vier ideetjes staan er voor je klaar. Je gaat ze maken van brooddeeg, je weet wel dat zoute on-eetbare deeg. Na het afbakken kunnen jullie je werkjes al beschilderen en hebben jullie gewoon al je eigen eierdopjes gemaakt. Knutsel-ze! ^_~

Laat je kinderen zelf een eierdopje maken voor pasen. Met brooddeeg maak je de leukste creaties. We hebben 4 leuke ideeën op een rij gezet.

Maak je eigen eierdopje voor pasen

Ingrediënten

3 kopjes bloem
1 kopje zout
1 (1/4) kopje water
1 theelepel olie (Hoeft niet perse. Geeft je deeg alleen meer elasticiteit)

* Waterverf en hobby-lak (of gebruik zoals ik blanke nagellak)

Maak het deeg zo:
1. Doe alles in een grote kom en meng het door elkaar tot het een samenhangend deeg is geworden. *Mocht het nog te droog zijn, voeg dan telkens kleine beetjes water toe tot je echt een bal van het deeg kunt maken.

2.Ik heb vier verschillende voorbeelden van eierdopjes gemaakt, kies er een uit die jij leuk vindt en maak het zelf. Óf als je op dreef bent, maak ze allemaal. ^_~  Onderaan dit artikel kun je per eierdopje een meer gedetailleerde foto bekijken hoe wij ze maakten.

Laat je kinderen zelf een eierdopje maken voor pasen. Met brooddeeg maak je de leukste creaties. We hebben 4 leuke ideeën op een rij gezet.

 

3. Als je klaar bent met brooddegen, dan bak je de eierdopjes af in de oven voor ongeveer 2 uur (of langer) af op 150 graden celsius.

4. Controleer af en toe of je deeg al hard is geworden. Als het hard aanvoelt, dan is het klaar. Laat het nu goed afkoelen.

5. Nu kun je het naar wens beschilderen met plakkaat- of waterverf. Of als je het zo wilt houden, kan dat ook natuurlijk.

6. Als je je eierdopjes langer wilt bewaren, dan moet je ze even aflakken met hobbylak, hoogglanslak of blanke nagellak (dat deed ik).

Vrolijk Pasen!

Meer leuke knutselideeën voor pasen vind je via deze link.

Laat je kinderen zelf een eierdopje maken voor pasen. Met brooddeeg maak je de leukste creaties. We hebben 4 leuke ideeën op een rij gezet.

[ssba]
Posted in: Pasen, zelf maken, DIY

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.