Maak een plantenhanger vol liefde (met gratis printable)

Knutselen met kinderen voor Moederdag of Valentijnsdag. Een leuke plantenhanger vol liefde. Met gratis downloadG

Hoe leuk is het om van een gebruiksvoorwerp eens iets anders te maken? Neem een papieren beker als voorbeeld. Deze hoef je niet alleen te gebruiken als drinkbeker. In een handomdraai kun je er een kleine plantenhanger vol liefde van maken. Leuk voor Valentijnsdag en Moederdag.

Maak van een papieren beker en onze gratis printable een leuke plantenhanger. Deze zelfmaker is er één die weinig geld kost met een groots effect. Je leest hier hoe je hem maakt.

Toen ik op dit idee kwam, wilde ik ook een cupwrapper als printable maken. Een cupwrapper is eigenlijk gewoon een hoesje voor een beker. Maar soms klinken dingen in het Engels leuker (vind ik 🙂 ). Hiervoor liet ik mij inspireren door de letterslingers die je veel ziet. Maar naast de cupwrapper kun je de papieren beker ook gewoon zelf versieren door er bijvoorbeeld  met stift  een leuke tekening op te maken.

>> Bekijk hier de geweldige glow-in-the-dark armband die Liza vorig jaar voor Valentijn maakte <<

Zo maak je een plantenhanger

Wat heb je nodig:

  • papieren wegwerpbekers (van bijvoorbeeld Hema)
  • printable cupwrapper
  • schaar
  • dubbelzijdig tape of lijm
  • gaatjestang
  • ijzerdraad
  • kniptang
  • eventueel (strijk)kralen, stiften en dergelijke

Hoe maak je het:

1. Download de cupwrapper, knip hem uit en plak deze om de papieren beker of teken een leuke tekening op de beker.

2. Maak met de gaatjestang aan twee kanten een gaatje.

uitleg plantenhanger 1_ verkleind

3. Haal een stukje ijzerdraad door het gaatje van de beker heen. Draai het uiteinde om de rest van het ijzerdraad. Daarna haal je het ijzerdraad door het tweede gaatje en zo ontstaat er een soort hengel als bij een emmer.

4. Voordat je het ijzerdraad door het tweede gaatje haalt, kun je bijvoorbeeld kralen door het ijzerdraad rijgen.

Maak van een papieren beker en onze gratis printable een leuke plantenhanger. Deze zelfmaker is er één die weinig geld kost met een groots effect. Je leest hier hoe je hem maakt.

5. Om het midden van het hengsel draai je nog een stuk ijzerdraad. Aan het uiteinde draai je een lus zodat je het geheel makkelijk kunt ophangen.

6. Nu nog een plantje of bloemen erin en je plantenhanger is klaar om er iemand mee te verrassen.

 

>> Nog meer leuke Valentijns ideeën vind je hier <<

 

[ssba]

Auteur:

Liza Veenendaal is getrouwd met Koert en moeder van Stijn (12) en Juul (8). Liza is graag onder de mensen, maar vindt het ook heerlijk om alleen op de bank te zitten met een kop thee en een haakwerkje of het kijken van een spannende serie. Pinterest is haar grootste inspiratiebron, als ze daar even op bezoek gaat, vergeet ze de tijd. Je kunt haar blij maken met een grote kop thee met een lekkere koek of chocola, kleur, D.I.Y., lol maken met familie en vrienden, films van Disney, de illustraties van Fiep Westendorp en nog veel meer. D.I.Y. happiness en het ontdekken van klein geluk deelt ze op haar blog Confetti Lab. Naast het bloggen houdt ze zich ook nog bezig met grafische vormgeving, interieur- en productstyling.