Portrettekenen met Artie Farty

Het (nieuwe) boek Artie Farty; vorige week vertelde ik al hoe gaaf ik dat vond. Job bouwde samen met zijn vriendje een heel kunstwerk van rietjes. Een aantal lezers ging er in het weekend al mee aan de slag, zo lazen we op Facebook. Leuk! Omdat jullie zo enthousiast waren, heb ik de uitgever gevraagd of we nog een idee uit het boek mochten delen. En dat mocht.

Toen ik juf bij de kleuters was, vroeg ik aan het begin en aan het eind van het schooljaar of de kinderen zichzelf wilden tekenen. Prachtig om te zien hoe het tekenen zich in een jaar tijd ontwikkelde. Ik zorgde voor wat kleine en grote spiegels in de klas, zodat ze zichzelf konden bekijken. Eén keer per jaar laat ik Job ook een tekening maken. Toen hij net 4 was, deed hij dat zelfs met witte verf op een zwart schildersdoek. Die hangt nu regelmatig ergens in ons huis.

Artie Farty heeft ook een hele leuke manier van portrettekenen bedacht! Job had vriendinnetje Sophie te spelen en zij wilden allebei wel proefkonijn zijn. Aan de slag!

Portrettekenen met Artie Farty

portrettekenen

Wat heb je nodig?

  • transparante sheets of huishoudfolie
  • een permanente marker die niet vlekt op plastic. Ik gebruikte een STABILO OH Pen Medium permanent. Ik kocht deze voor 2 euro bij onze lokale boekhandel.
  • plakband
  • eventueel een lijstje of leuk washitape om het eindresultaat op te hangen

Ik kocht afgelopen zomer op een rommelmarkt voor heel weinig geld twee dozen transparante sheets voor een overheadprojector. Die dozen liggen hier nog steeds, dus het wordt sowieso tijd om wat diy’s hiermee te verzinnen. 😉

Heb je geen transparante sheets, dan kan het ook goed met huishoudplastic. Dat heeft iedereen in huis thuis toch?  Ik heb het uitgeprobeerd. Het werkt het handigste als je begin van rol op het raam plakt en dat je het dan langzaam naar beneden trekt en afknipt. Het plastic is statisch op het raam. Eerst afknippen en dan op het raam plakken werd bij mij een rommeltje.
Transparante sheets zijn ook nog steeds te koop, trouwens.

Hoe maak je het?

Laat je kinderen elkaars portret tekenen, dan plak je het transparante vel met plakband op het raam op de hoogte van het gezicht van je kind. Eén kind buiten en de ander maakt het portret. Je kunt dit uiteraard ook op een spiegel plakken en je kind een zelfportret laten maken.

Liever iets anders dan een portret? Dan plak je een voorwerp of een plaatje op het raam. Daarna lijstje erom of met washitape aan de muur plakken. Klaar is je kunstwerk!

Bron: Artie Farty, Nicoline van Slingelandt-Asselbergs, uitgeverij Loopvis, € 28,50

Bestel hier

artie farty boekentip

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]
Posted in: zelf maken, Doeboeken, DIY

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.