Artie Farty met rietjes

“Ieder kind is een kunstenaar. De moeilijkheid is er één te blijven als je groot wordt”. Met deze quote van Pablo Picasso opent het boek Arty Farty. Hoe waar! Kinderen ontdekken de wereld met hun zintuigen. Spelenderwijs leren ze alles over vormen, kleuren, textuur en alle andere wonderen die hun omgeving ze biedt.

Als ouder bemoeien we ons vaak met kinderen terwijl ze met hun kunst bezig zijn. Vaak logisch want als ouder wil je het werk van je kind vaak duiden (in jouw eigen belevingswereld). Auteur Nicoline van Slingelandt-Asselbergs geeft geweldige tips in het boek hoe je als ouder nu juist niet in de sturings-valkuilen stapt en hoe je de creativiteit van je kind bevordert.

‘Ik ben niet zo creatief’

Eén van de argumenten die de auteur benoemt (en die wij als MoodKids ook vaak horen) is: ‘Ik doe weinig creatieve dingen met mijn kinderen, want ik ben zelf ook niet creatief’. Nicoline geeft aan dat dat niet uitmaakt. Je moet alleen bedenken wat je kinderen aanbiedt en op welke manier. Inspiratie vind je online binnen één minuut. Lang leve het motto ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’. Of je pakt het boek ‘Artie Farty‘ erbij. 😉

Artie Farty is een ‘handboek vol kunstzinnige tips voor niet-zo-heel-creatieve ouders’. In het boek zijn heel veel zelfmaak-ideeën verzameld. Al Nicoline’s ideeën zijn gekoppeld aan een ‘echt’ kunstwerk als inspiratiebron. Met een url en QR code per zelfmaakidee vind je zo het ‘echte’ kunstwerk én nog meer ideeën die je zelf kunt toepassen.

En boffen wij. In de vakantie komt hier regelmatig ‘ik verveel me zo’ langs. Aan de slag dus met het boek. Ik koos voor Job de opdracht ‘rietjesbouwsel’. De auteur van Artie Farty heeft zich hier laten inspireren door de kunstenaars Patrick Martinez en Theo Jansen. Theo Jansen maakte bijvoorbeeld deze geweldige strandbeesten.

Rietjesbouwsel van Artie Farty

artie Farty

Wat heb je nodig?

  • gekleurde rietjes
  • tegelkruisjes (5 mm) van de bouwmarkt (ik kocht een zak vol voor € 3,19)
  • schaar

Aan de slag

Schuif de tegelkruisjes in de rietjes en bevestig nieuwe rietjes aan de overgebleven drie punten. Bouw wat je wil. Een huis, een brug, een hek… Eventueel kun je aan de rietjes nog papier als wanden nieten.

Meer Artie Farty inspiratie over rietjesbouwsels vind je hier.

Boekentip Artie Farty

Artie Farty, Nicoline van Slingelandt-Asselbergs, uitgeverij Loopvis, € 32,50

artie farty boekentip

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.